|
Dawny Gdańsk
|
 |
Na papierze, ekranie i w Mieście - I Międzynarodowa Giełda Birofiliów w Gdańsku, 30.IV.2006
abernacka - Czw Mar 02, 2006 5:00 pm Temat postu: I Międzynarodowa Giełda Birofiliów w Gdańsku, 30.IV.2006 W imieniu organizatorów Festiwalu Piwa im. Jana Heweliusza oraz własnym mam zaszczyt zaprosić was serdecznie na I Międzynarodową Giełdę Birofiliów, która odbędzie się w Gdańsku, 30.IV.06 (niedziela) o godzinie 12,00.
Cały festiwal potrwa od 28.IV do 03.V.06
Więcej informacji mozna znaleźć tutaj: www.heweliuszfestiwal.pl/index.php
abernacka - Czw Mar 16, 2006 4:42 pm
Specjalnie na rzecz giełdy został poświęcony dział: http://www.heweliuszfestiwal.pl/index.php?id=31
Z sukcesywnie będą pojawiały się najnowsze informacje i komunikaty dotyczące tego wydażenia.
Wrzeszczak - Nie Mar 19, 2006 6:29 pm
Patronat nieco zniechecajacy
abernacka - Nie Mar 19, 2006 9:09 pm
Nierozumiem? Co ci przeszkadza w Pomorskiej Ławie Piwnej?
Wrzeszczak - Sro Mar 22, 2006 10:31 pm
Bron Boze, nie mam nic przeciwko Pomorskiej Lawie Piwnej. Natomiast patronat grupy Zywiec nad Festiwalem Piwa w Gdansku zakrawa na kpine.
fritzek - Sro Mar 22, 2006 11:18 pm
Wrzeszczak napisał/a: | Natomiast patronat grupy Zywiec nad Festiwalem Piwa w Gdansku zakrawa na kpine. |
Genau
danziger - Czw Mar 23, 2006 9:04 am
fritzek napisał/a: | Genau |
Taa, nikt tu Żywca nie pije, prawda?
abernacka - Czw Mar 23, 2006 1:43 pm
Ale Grupa Żywiec nie patronuje tej imprezie a jedynie się wystawia.
Patronem jest "Związek Pracodawców Przemysłu Piwowarskiego "BROWARY POLSKIE" w który to są jedynie członkiem. Ot co
Ps. Jeśli lubisz narzekać na Żywca i tym podobne zapraszam na sobotnie spotkanie Ławy Piwnej w Sopocie w Pubie "Bulaj".
fritzek - Czw Mar 23, 2006 2:10 pm
danziger napisał/a: | fritzek napisał/a: | Genau |
Taa, nikt tu Żywca nie pije, prawda?
|
Cicho, nie demaskuj mnie Chociaż z powodu kryzysu przerzuciliśmy się na Specjal
abernacka - Czw Mar 23, 2006 2:21 pm
fritzek napisał/a: | Chociaż z powodu kryzysu przerzuciliśmy się na Specjal |
Przecież to jest piwo Żywca
danziger - Czw Mar 23, 2006 2:58 pm
abernacka napisał/a: | Przecież to jest piwo Żywca |
Ale w Neufahrwasser zdaje się trudno o piwa z innych browarów niż tych należących do trzech wiodących grup...
fritzek - Czw Mar 23, 2006 3:07 pm
danziger napisał/a: | abernacka napisał/a: | Przecież to jest piwo Żywca |
Ale w Neufahrwasser zdaje się trudno o piwa z innych browarów niż tych należących do trzech wiodących grup... |
No rzeczywiście Specjal to też marka grupy Żywiec.
A Tobie Danzi to się nie wydaje, tylko wiesz że u mnie na dzielni są 3 gatunki piwa na krzyż. Za to trunki zwane przez tubylców winem są dostępne chyba w 10 smakach...
abernacka - Czw Mar 23, 2006 3:09 pm
danziger napisał/a: | abernacka napisał/a: | Przecież to jest piwo Żywca |
Ale w Neufahrwasser zdaje się trudno o piwa z innych browarów niż tych należących do trzech wiodących grup... |
Wybaczcie ale nie wiem co to znaczy "Neufahrwasser"
Ale jak się domyślam chodzi o tereny Gdańska to przecież mozna napić sie piwa kuflowego z browarów Amber, Gościszewo czy Jurand. Tak więc jest to jakaś alternatywa dla piw bez smaku, aromatu i zapachu.
fritzek - Czw Mar 23, 2006 3:25 pm
abernacka napisał/a: |
Wybaczcie ale nie wiem co to znaczy "Neufahrwasser"
|
Nowy Port. Dzielnica, gdzie nie można się napić piwa kuflowego
abernacka - Czw Mar 23, 2006 3:33 pm
Jeszcze rok temu piłem tam Juranda Podejrzewam, że knajpa nie wycofała sie z tego asortymentu.
fritzek - Czw Mar 23, 2006 4:09 pm
abernacka napisał/a: | Jeszcze rok temu piłem tam Juranda Podejrzewam, że knajpa nie wycofała sie z tego asortymentu. |
Knajpa Są całe dwie. Jedna na mojej ulicy, druga na sąsiedniej. Szczerze mówiąc jakoś do żadnej mnie nie ciągnie...Ale powiedz gdzie dają normalne piwo.
gargoyle dfl - Sob Mar 25, 2006 7:28 pm
Cytat: | Nowy Port. Dzielnica, gdzie nie można się napić piwa kuflowego |
ale za to mozna bylo kiedys kufelkiem dostac i to w dzien!!
DarioB - Pon Kwi 24, 2006 11:01 pm
No ogromny namiot już stoi, trzeba w piątek się wybrać i zakosztować trochę tych drogich piw.
DarioB - Sro Maj 03, 2006 1:42 pm
Jestem ciekaw jak wasze odczucia po tegorocznym festiwalu piwa??? Bo ja widać mało się nauczyłem w ubiegłym roku.
Więcej już nie powtórzę tego błędu.
Niech lepiej przeniosą tę imprezę do Bielkówka, tam bardziej się wpasuje.........
Pepo - Sro Maj 03, 2006 5:37 pm
Poprzednim razem nie byłem, udało mi się za to wybrać w tym roku. Cóż...dosć średnio. Może i fajny klimat był, ale taki festiwal dla mnie powinien nieco inaczej wygladać, np. powinno być więcej stanowisk różnych producentów piwa (więcej np. z zagranicy). Nic specjalnego, w każdym razie. Z "plusów" > ot, dobry - jak zawsze - Amber, w przystępnej cenie
|
|