|
Dawny Gdańsk
|
 |
Poszukuję/mam/oddam - "Historia Gdańska" Tom III/1 i 2 za 12,50 zł
luka - Wto Lut 14, 2006 10:32 pm Temat postu: "Historia Gdańska" Tom III/1 i 2 za 12,50 zł Moi Drodzy, dzisiaj widziałem w księgarni "Skład Tanich Książek"
przy ul. Koszykowej 59 w Warszawie "Historię Gdańska " Tom III/1 i 2 pod redakcją Edmunda Cieślaka (wydanie Gdańsk 1993) w cenie 12,50 zł za oba tomy. Jeszcze trochę tam tego zalega, więc jeśli będziecie w stolicy to może warto się zainteresować.
Pepo - Wto Lut 14, 2006 10:36 pm
Podobno swego czasu nadrukowano ten III tom Historii Gdańska nieco za dużo i dlatego jest ona tak dostępna, za taką cenę. Ja swoje dwa egzemplarze zakupiłem w Bibliotece Wojewódzkiej na Targu Rakowym, chyba coś ok. 5 zł za sztukę. Było to jakiś czas temu, ale pamiętam, że zalegało tam tego sporo, tak więc jak ktoś jest chętny, to niech najpierw tam sobie zerknie
Gdanszczanin - Wto Lut 14, 2006 10:38 pm
A ta koszykowa jest gdzies w centrum? Moze blisko dworca centralnego ?bo ja bardzo mozliwe ze bede przejazdem
Mikołaj - Wto Lut 14, 2006 10:54 pm
Cytat: | koszykowa jest gdzies w centrum |
nawet bardzo
luka - Wto Lut 14, 2006 11:24 pm
Bardzo blisko. Z Dworca Centralnego należy wejść w ul. Emilii Plater koło Hotelu Marriot i iść prosto do ul. Koszykowej. Następnie skręcić w lewo. Księgarnia jest zaraz za Halą Koszyki po prawej stronie. Piechotą to 15 minut spokojnym spacerem.
Zoppoter - Sro Lut 15, 2006 8:45 am Temat postu: Re: "Historia Gdańska" Tom III/1 i 2 za 12,50 zł
luka napisał/a: | Jeszcze trochę tam tego zalega, więc jeśli będziecie w stolicy to może warto się zainteresować. |
Gdzie komu stolica...
luka - Sro Lut 15, 2006 5:25 pm
Byłem pewny, że ktoś się do tego przyczepi. Ale dla Gdańska to stolica jak najbardziej.
fritzek - Sro Lut 15, 2006 5:59 pm
A wracając do meritumu , to w Toruniu na Królowej Jadwigi, Małym Rynku i Mostowej w "Tanich książkach" jest HG w podobnej cenie. Księgarnię przy Małym Rynku polecam w szczególności. Wspaniałości tam mają za przystępną kasę. A po przekątnej jest najlepszy lumpeks świata.
DarioB - Nie Lut 19, 2006 12:41 am
Się żeście obudzili z tymi informacjam iw samą porę.......
8 lutego szlajałem się po Wawce a 9-tego po Toruniu......
I z Warszawy przywiozłem ciekawy album pełen świetnych przedwojennych zdjęć, jednak raczej Was on nie zainteresuje, bo to album "100 lat Ericssona w Polsce" i fotki są praktycznie tylko z Warszawy.
luka - Nie Lut 19, 2006 12:49 am
Ten album to była mała sensacja bo przykładowo nikt wcześniej nie miał pojęcia, że w gmachu Pasty były wspaniałe secesyjne wnętrza. Zdjęcia przeleżaly sobie 100 lat w Sztokholmie w teczce z napisem "Rosja".
Tak przy okazji. Niedaleko tej ww. księgarni jest przy ul. Noakowskiego księgarnia Politechniki Warszawskiej gdzie można kupić książkę "Przebudowa Gdańska w Jego Złotym Wieku" Teresy Zarębskiej.
roland - Nie Lut 19, 2006 6:03 pm
Wydaje mi się, że Historię Gdańska widziałem dzisiaj w antykwariacie nad Motławą przy Bramie Straganiarskiej.
parker - Pon Mar 27, 2006 4:51 pm
a ja kupiłam dziś obie części III tomu za 19 zł w przejściu podziemnym w Gdyni Maksymilianie
Marek - Wto Mar 28, 2006 8:09 pm
parker napisał/a: | a ja kupiłam dziś obie części III tomu za 19 zł w przejściu podziemnym w Gdyni Maksymilianie |
Także obie części III tomu kupiłem w Bibliotece im.Conrada przy Targu Rakowym za 10 zł.
Łukasz - Czw Mar 15, 2007 10:24 pm
Obecnie można obie części III tomu dostać za 10 zł w antykwariacie przy Kowalskiej w Gdańsku. Jest tam też kilka pozycji wydanych przez Muzeum Narodowe w Gdańsku (również w przystępnej cenie).
|
|