|
Dawny Gdańsk
|
 |
Gdańsk - Sopot - Gdynia - Jak Wam się to podoba ??
mebs - Sob Lut 11, 2006 11:16 am Temat postu: Jak Wam się to podoba ?? Meble Gdańskie ... jakieś opinie?;>
Usunałem zdjęcia, z czego mam nadzieję co niektórzy będą zadowoleni, podejrzewam że chodzi o chorą zazdrość, ale ok .. nadal czekam na Wasze opinie odnośnie Mebli Gdańskich ...
knovak - Sob Lut 11, 2006 11:56 am
fritzek - Sob Lut 11, 2006 12:05 pm
Się nie podoba. Autentyczne meble gdańskie dobrze wyglądają w muzeum, albo w pomieszczeniach o charakterze muzealnym. Jest na czym oko zawiesić, co nie znaczy że wprawiają mnie w zachwyt.
Natomiast meble w "stylu gdańskim" są szpetne okrutnie. Przeładowane, przesadzone i w złym smaku. Idealne do pałacu nuworyszy, którzy się dorobili na handlu chińskimi gaciami ma bazarku. Złote klamki, kryształowy żyrandol, łeb dzika, plazma na pół ściany i kredensidło w stylu gdańskim. Tak mi się jawi aranżacja wnętrza z tymi meblami.
fritzek - Sob Lut 11, 2006 12:25 pm
Święta racja knovaczku.
A fe spamerze! A skoro jesteśmy przy meblowych potworkach, to Wam coś pokażę. W zasadzie to się nadaje do mojego wątku ze śmiesznymi zdjęciami, ale skoro mebs władował się na forum po to, żeby spamować, to mu podokuczam. Oto sala rycerska w pewnej knajpie.
Zoppoter - Sob Lut 11, 2006 12:32 pm
Ale te meble to sa kopie jakichs konkretnych dawnych mebli, czy to jedynie stylizacja?
mebs - Sob Lut 11, 2006 12:36 pm
Zoppoter napisał/a: | Ale te meble to sa kopie jakichs konkretnych dawnych mebli, czy to jedynie stylizacja? |
Te meble to kopie konkretnych oryginalnych Mebli Gdańskich, miałem załączone zdjęcia, ale co niektórzy uznali to za spam ... więc grzecznościowo je usunąłem .. sory
tomex - Sob Lut 11, 2006 1:41 pm
o gustach można długo dyskutować... takie kiczowate meble w sali rycerskiej robią jednak jakiś "sosik" klimatyczny
knovak - Sob Lut 11, 2006 2:11 pm Temat postu: Re: Jak Wam się to podoba ??
mebs napisał/a: |
Usunałem zdjęcia, z czego mam nadzieję co niektórzy będą zadowoleni, podejrzewam że chodzi o chorą zazdrość, ale ok | Coś ci się chyba pomyliło, nie odróżniasz zazdrości od alergii na spam. Czegóż to niby mam zazdrościć? Że jakaś firma produkująca meble pojawia się znikąd i ni z tego ni owego wrzuca tu fotki swoich produktów? Tak się składa, że na co działam w zupełnie innych branżach, więc handel meblami mnie nie rusza. Gdybyś wrzucił tu ofertę wycieczek po mieście albo górskich wypraw, ew. zaczął reklamować jakiś sprzęt turystyczny - owszem, wtedy moglibyśmy się spierać i "zazdrościć".
Nie znaczy to jednak, że nie rusza mnie spamowanie, wystarczy że w służbowej skrzynce co rano muszę czyścić pocztę...
Wiesz, tak jakoś się tu przyjęło, że przybysz zaczyna od wątków powitalnych a nie swoich reklam, fajnie by było gdybyś to uszanował...
fritzek - Sob Lut 11, 2006 2:49 pm Temat postu: Re: Jak Wam się to podoba ??
knovak napisał/a: | mebs napisał/a: |
Usunałem zdjęcia, z czego mam nadzieję co niektórzy będą zadowoleni, podejrzewam że chodzi o chorą zazdrość, ale ok | Coś ci się chyba pomyliło, nie odróżniasz zazdrości od alergii na spam. Czegóż to niby mam zazdrościć?
Ja też nie wiem czego zazdrościć...Może prężnie działającej firmy i świetnych fachowców w niej pracujących ? Owszem, ale tych mebli nie. No chyba, że tu chodzi o rozumowanie "krytykujecie,zazdrościcie, bo was nie stać".
Wiesz, tak jakoś się tu przyjęło, że przybysz zaczyna od wątków powitalnych a nie swoich reklam, fajnie by było gdybyś to uszanował... |
O to chodzi!
|
|