|
Dawny Gdańsk
|
 |
Poszukuję/mam/oddam - Pytanie o Kościerską
Zoppoter - Czw Lut 02, 2006 8:32 am Temat postu: Pytanie o Kościerską Czy ulica Kościerska miedzy Spacerową i Barniewicami jest dostępna dla samochodów osobowych?
knovak - Czw Lut 02, 2006 8:45 am
Nie, jakiś kilometr od tylnej bramy ZOO jest leśny szlaban, taki sam - na wjeździe w las od strony Owczarni. Droga jest piaszczysto-błotnista, wystające studzienki kanalizacyjne kolektora mogą walnąć w niższe zawieszenie.
danziger - Czw Lut 02, 2006 11:00 am
knovak napisał/a: | wystające studzienki kanalizacyjne kolektora mogą walnąć w niższe zawieszenie. |
W niższe to walną z pewnością. Z dużym prawdopodobieństwem mogą też walnąć w wysokie.
Zoppoter - Pią Lut 03, 2006 8:42 am
Czy to ja umiesciłem ten wątek w "Poszukuję / mam / oddam", czy ktos totu przeniósł...? Dosyć słabo temat pasuje do tego podforum, przecież niczego nie poszukuję ani nie deklaruję, że chcę oddać.
A wracając do adremu: O ile wiem, Bytowska też jest zamknieta, tak jak Kościerska.
A czy jest jakieś znośne połączenie drogowe od ul. Kielnieńskiej do Słowackiego w rejonie Rębiechowa albo do przedłuzenia Słowackiego w rejonie Banina? Oczywiście pomijając połączenie obwodnicą...
stumar - Pią Lut 03, 2006 9:08 am
Jest połączenie od węzła Owczarnia przez Klukowo do ul. Słowackiego w okolicach dworca lotniczego (jest to oczywiściwe droga asfaltowa).
rispetto - Pią Lut 03, 2006 9:22 am
Jest też połaczenie przez las. Droga zaczyna się za CH Renk (ciągnie się od Osowej), a kończy albo w Rębiechowie (wioska, a nie lotnisko), albo w Baninie (za pętlą autobusową)
knovak - Pią Lut 03, 2006 10:07 am
stumar napisał/a: | Jest połączenie od węzła Owczarnia przez Klukowo do ul. Słowackiego w okolicach dworca lotniczego (jest to oczywiściwe droga asfaltowa). |
W Klukowie można ściąć trasę na Matarnię, przy krzyżu w lewo i bitą leśną (dostępną dla ruchu samochodowego) do Słowackiego, jakieś 500 m od osiedla.
danziger - Nie Lut 05, 2006 8:15 pm
Zoppoter napisał/a: | A czy jest jakieś znośne połączenie drogowe od ul. Kielnieńskiej do Słowackiego w rejonie Rębiechowa albo do przedłuzenia Słowackiego w rejonie Banina? Oczywiście pomijając połączenie obwodnicą... |
Tak.
Z Kielnieńskiej jedziesz tak jak do mnie, ale z Planetarnej nie odbijasz w Wenus, tylko jedziesz prosto.
Jak dojedziesz do rozjazdu dróg skręcasz w prawo (pod wiaduktem), za chwilę przejeżdżasz koło byłego PGR w Barniewicach (PGR masz po prawej), skręcasz w lewo tak jak asfalt prowadzi i dalej cały czas prosto tak jak droga prowadzi (odnogi będą tylko gruntowe).
Wyjedziesz w Rębiechowie na drodze będącej przedłużeniem Słowackiego (aby dojechać do lotniska musisz skręcić w lewo).
Wyjąwszy upstrzoną progami zwalniającymi Barniewicką i jakiś kilometr gruntowej Planetarnej całą drogę masz (jak na polskie warunki) przyzwoitą.
Drogi od Renku bym nie polecał - zwłaszcza w okresie roztopów może być nieprzejezdna.
Zoppoter - Nie Lut 05, 2006 8:54 pm
danziger napisał/a: | Drogi od Renku bym nie polecał - zwłaszcza w okresie roztopów może być nieprzejezdna. |
Mnie to bedzie potrzebne na początku maja. Licze po cichu, ze będzie juz po roztopach...
|
|