Dawny Gdańsk

Bla bla bla - Radio Erewań

seestrasse - Czw Sty 26, 2006 11:56 am

pumeks napisał/a:
z Hitlera zrobił się Forster, a z kochanki - gospodyni :hihi:

...a w Moskwie na Placu Czerwonym rozdaj± mercedesy :wink:

danziger - Czw Sty 26, 2006 3:58 pm

seestrasse napisał/a:
pumeks napisał/a:
z Hitlera zrobił się Forster, a z kochanki - gospodyni :hihi:

...a w Moskwie na Placu Czerwonym rozdaj± mercedesy :wink:

Mercedesy (a ¶ci¶lej - Wołgi) to można było wygrać na loterii w Leningradzie. Plac Czerwony wchodził dopiero w fazie "wyja¶nień" :hihi:

seestrasse - Czw Sty 26, 2006 4:03 pm

to ja znam inn± wersję (radio Erewań):
- nie w Moskwie na Placu Czerwonym, a w Leningradzie w jakim¶ zaułku,
- nie mercedesy, tylko rowery
- nie rozdaj±, a kradn± :D

danziger - Czw Sty 26, 2006 4:55 pm

seestrasse napisał/a:
to ja znam inn± wersję (radio Erewań)

"Moja wersja"
- Halo, Radio Erewań? Czy to prawda, że Iwan Iwanowicz wygrał na loterii w Leningradzie wołgę?
- Tak, prawda. Ale nie Iwan Iwanowicz, a Borys Władymirowicz. I nie w Leningradzie, a w Moskwie. I nie na loterii, a na Placu Czerwonym. I nie wołgę a rower. I nie wygrał, a mu skradli...

seestrasse - Czw Sty 26, 2006 5:09 pm

:hihi:
bassa - Czw Sty 26, 2006 11:50 pm

Hih! Bomba! A swoj± drog± to chyba trza obfotografować kino Leningrad,zanim się stanie prywatnym hotelem...W każdym razie ja się wybieram ze znajomymi na taki seans "ostatki"-ileż wspomnień i miłych chwil tam było...się przeżyło....
seestrasse - Czw Sty 26, 2006 11:52 pm

ja sobie przypominam, że daaawno temu rzucałam tam ogryzkami w stronę ekranu... :oops:
fritzek - Pi± Sty 27, 2006 12:56 am

seestrasse napisał/a:
ja sobie przypominam, że daaawno temu rzucałam tam ogryzkami w stronę ekranu... :oops:

W kontrze do pojazdów strzelaj±cych makaronem (Akademia Pana Kleksa)? :hihi:

seestrasse - Pi± Sty 27, 2006 12:59 am

nie, jaki¶ pan na tle ekranu prowadził jak±¶ pogadankę... do niego rzucali¶my :oops:
bassa - Pi± Sty 27, 2006 1:14 am

No tak...Przemineło z wiatrem,Lot nad kukułczym gniazdem i na koniec- Noc Reklamożerców (kto nie był,niech żałuje!).I grassowskie kawałki w ub roku.... :OO
Wrzeszczak - Nie Sty 29, 2006 2:05 pm

I trzymajaca w napieciu Historia zoltej cizemki (z ciut mlodszym Markiem Kondratem). Pierwszy film, ktory pamietam, ogladalem wlasnie w Leningradzie (a nie w Bajce)