|
Dawny Gdańsk
|
 |
Na papierze, ekranie i w Mieście - Brama Nizinna
Maciek - Sro Kwi 28, 2004 7:58 pm Temat postu: Brama Nizinna Odkąd pamiętam to Brama Nizinna niszczeje ale przeczytajcie sami...
http://www.trojmiasto.pl/...l?id_news=11725
Bez komentarza...
Marcin - Sro Kwi 28, 2004 8:30 pm
Jak tak dalej pójdzie to tylko patrzeć jak którejś nocy zniknie Neptun z Długiego Targu...
Kasia_57 - Sro Kwi 28, 2004 8:48 pm
No... Tyle sobie postała Brama, żeby się pewnie "obalić" za rządów ludzi wykształconych i światłych. Jaka szkoda że za takie marnotrawstwo nie ma kary adekwatnej. Baszta Pod Zrębem, teraz Brama. Dobrze, że ją obmacaliśmy, bo może niedługo nie będzie czego macać.
Chcą sprawdzać, czy ruch jest dla niej zagrożeniem. Przecież wystarczy siegnąć do badań sprzed paru lat. Ba, parunastu. Juz wtedy wyniki badań były alarmujące. Ale jak nei widac gołym okeim to jest OK. szlag trafia.
Maciek - Sro Kwi 28, 2004 10:05 pm
Taaaak , wszyscy tylko badają i biorą za badania kasę ! A ratować nie ma za co !
Co tu badać ? Gołym okiem widać ,że się wali !
Kurczę miałem nie komentować , bo później spać nie mogę :x
Kasia_57 - Sro Kwi 28, 2004 10:17 pm
no - ja tez nie chciałam komentować i nawet nie chciałam zaglądać do tej rozmowy. Ale sam widzisz, że nas wszystkich rusza! szlag trafia, bo tyle się nastały te wpsaniałości, przetrwały w gorszym lub lepszym stanie tę wojnę, co to zmiotła tyle z powierzchni ziemi! I teraz w czasach radosnej tzw. wolności, gdzie nikt nie patrzy kryzwym okiem na proweniencję - walą się. O matko, odpukać.
ufffff
wyżaliłam się
Marek Z - Czw Kwi 29, 2004 8:06 pm
Cytat z artykułu:
"- W przyszłym roku przeprowadzone zostaną badania konserwatorskie, wtedy będzie wiadomo, w jakim zakresie ten obiekt jest oryginalny, będziemy mogli opracować program prac konserwatorskich"
:shock: Kurcze, a jak sie okaże że jest to podróba, to nie opracują programu prac konserwatorskich i... się zawali.
Grün - Czw Kwi 29, 2004 9:09 pm
Moze odkują wszystkie nieoryginalne części...
lucy - Czw Kwi 29, 2004 10:55 pm
Wy mnie nie straszcie. A ja coś przeczuwałam i...zrobilam sobie w ubieglym roku przed Brama Nizinną zdjecie, o!
Marek Z - Czw Kwi 29, 2004 11:07 pm
To ja tez szybko polecę się z Bramą sfotografować.
Mikołaj - Pią Kwi 30, 2004 12:06 am
ja się nawet przejechałem w tą i z powrotem, ale bardzo powoli ;)
Marek Z - Pią Kwi 30, 2004 12:47 am
Cytat: | ja się nawet przejechałem w tą i z powrotem, ale bardzo powoli |
Ty wandalu !!! Wiesz przecież, że to Bramie szkodzi. To nic, że jechałeś bardzo powoli. Miłośnikom Gdańska nie wolno !!
Grün - Pią Kwi 30, 2004 10:45 am
Takim samochodem jak Twój nie da się jeździć powoli!
Zoppoter - Pią Kwi 30, 2004 12:02 pm
Grün napisał/a: | Takim samochodem jak Twój nie da się jeździć powoli! |
To była powolność relatywna. 120 km/h.
A zdjęcia to ja tam pstrykałem w 1998 roku na szczęście. Przy okazji zwiedzania bastionów i stacji kolejowej.
|
|