|
Dawny Gdańsk
|
 |
Sprawy techniczne - Przecinki
Jarek z Wrzeszcza - Sob Lis 26, 2005 10:49 am
http://www.forum.dawnygda...der=asc&start=0
Cytat: | Znam dobrze ten cmentarz - mieszkalem w poblizu kilkanascie lat bylo tam kiedys znacznie wiecej grobow ale ze wzgledu na cenny marmur zostaly zniszczone jeszcze przed budowa Kosciola w jego wejsciu po lewej stronie znajduje sie tablica pamiatkowa ufunowana przez syna Jana von Tiedemanna mieszkajacego w poblizu Hamburga chetnie sluze dalszymi informacjami na ten temat. |
Bardzo się cieszę, ale - bez urazy - czy mógłbyś używać przecinków?
Pepo - Sob Lis 26, 2005 11:10 am
...nie bądź drobiazgowy, Yarecque
Jarek z Wrzeszcza - Sob Lis 26, 2005 12:21 pm
Skoro dbamy o poprawną pisownię - http://www.forum.dawnygda...opic.php?t=2121 - dbajmy też o interpunkcję
Leon - Sob Lis 26, 2005 4:52 pm
Mieszkajac ponad trzydziesci lat w innym kraju cos niecos sie zapomina ale czy to jest takie istotne?-to jest jednak drobiazgowosc!
Jarek z Wrzeszcza - Pon Lis 28, 2005 4:20 pm
Leon napisał/a: | Mieszkajac ponad trzydziesci lat w innym kraju cos niecos sie zapomina ale czy to jest takie istotne?-to jest jednak drobiazgowosc! |
Nie wydaje mnie się
fritzek - Pon Lis 28, 2005 7:14 pm
Yarecque napisał/a: | dbajmy też o interpunkcję |
W " czasach kiedy ja zdawałam maturę" trzy błędy interpunkcyjne były traktowane jako jeden ortograficzny. A ortograficzne można było zrobić całe trzy. Oczywiście trzy błędy dawały ocenę mierną, niezależnie od zawartości merytorycznej pracy. Dyslektyków z "papierami" w moim roczniku było sztuk dwie. Obie osoby zdały maturę. Ulgą dla nich była możliwość popełnienia pięciu, a nie trzech błędów w części pisemnej.
Rzecz działa się dziewięć lat temu, w liceum uchodzącym za ultratolerancyjne. W orłowskim plastyku.
Marcin - Pon Lis 28, 2005 11:32 pm
Yarecque, to do Ciebie...
Jedyne co uratowało Twój post - to dyskusja która się wywiązała (i która zaraz trafi do bla bla bla).
Zły Admin
Pepo - Wto Lis 29, 2005 10:20 am
...Langfurtherek, nie gniewaj się, w końcu - jak mi się dobrze zdaje - i Yarecque, i Ty, i ja (no, to pierwsze i ostatnie to ja jestem pewien:) - uczęszczaliśmy do tej samej szkoły (tylko w różnych okresach). Pestalozzischule
Pepo - Wto Lis 29, 2005 10:21 am
...ale na temat interpunkcji chyba jeszcze nic nie było konkretnego dotąd? Już dobrze, nic nie mówię, to miał być wątek o Straszynie. Tak więc może ktoś coś doda w końcu o tych Tiedemannach? Leon...?
Marcin - Wto Lis 29, 2005 10:36 am
Nie gniewam się - po prostu taką mam tu "parszywą" fuchę...
Nie, nie uczęszczałem do Pestalozzischule...
Pepo - Sro Lis 30, 2005 1:29 pm
..hmm...to mi się z kimś pomyliło
Jarek z Wrzeszcza - Czw Gru 01, 2005 3:30 pm
Może z Krzysztofem Bieleckim?
bassa - Nie Gru 04, 2005 2:41 am
Hih! A swoją szosą,to CO było w tym budynku przed wojną ??Jakieś foty ,plany albo co ktoś posiada ??
pumeks - Czw Gru 08, 2005 11:43 am
Bassa, ten wątek jest o czym innym
A o który budynek Ci chodzi? bo chyba nie o szkołę na Pestalozziego?
Sabaoth - Czw Gru 08, 2005 4:06 pm
bassa napisał/a: | Jakieś foty ,plany albo co ktoś posiada ?? |
To ja też poproszę dobrze zeskanowane
bassa - Sob Gru 10, 2005 2:31 am
Oczywiście,Pumeks ma rację-powinniśmy o tematach jak wyżej pisać w wątku Jubileusz II LO (jest taki na FDG!) albo w Wrzeszczanie.
TECHNICZNIE chodzi o to,że wchodzacy przez stronę głowną FDG nigdy nie pomyli tematu i się go trzyma,kilkakrotnie widząc nagłówek wątku.Gorzej,gdy sie wchodzi na chybcika,klikając w link z zawiadomienia w poczcie e-mail-widac wtedy tylko kilka wypowiedzi i odruchowo się wskakuje w nie...
Co powoduje zboczenia! (z tematu) i wyłącznie natężona uwaga oraz staranność lub zajrzenie w początek wątku kilkustronicowego może ten problem rozwiązać.Wiem po sobie! (tu poprawny technicznie głeboki ukłon do JWP Szefów -Adminów za cierpliwość 1,5 roku temu!):P
|
|