Dawny Gdańsk

Sprawy techniczne - GRUPY DOSTEPU :]

Mikołaj - Sob Kwi 24, 2004 9:00 pm
Temat postu: GRUPY DOSTEPU :]
"Nie ma takiej rury na świecie, której nie można odetkać..."

To generalnie jest moje motto jeżeli chodzi o wszelkie doświadczenia z komputerami.
Teraz możemy poszaleć. :twisted: To co Państwo proponuja zastrzeć tylko dla "swoich"?

Zaraz biorę się do roboty!

Marek Z - Sob Kwi 24, 2004 9:13 pm

Cytat:
To co Państwo proponuja zastrzeć tylko dla "swoich"?

Wszelkie tematy gdzie są sprawy nasze typu: ślub, imieniny, urodziny, spotkania itp.
Ale z drugiej strony takie podtematy znajdują się w większości głównych tematów.
A czy dałoby się stworzyć dział np. "Sprawy nasze" lub podobny, do którego wrzuciłbyś Mikołaju tematy "zastrzeżone" ?

Mikołaj - Sob Kwi 24, 2004 9:30 pm

Cytat:
do którego wrzuciłbyś Mikołaju tematy "zastrzeżone" ?

szczerze mówiąc to nie chce mi się robić przeglądu całego forum. za to zastrzęgę dla "swoich" następujące wątlki: inne ślady (które połączę z archiwum życia...), Gdańszczanie, w Mieście (które trochę zostanie zmienione) i aukcje. Gruenowi pozostawię decyzje, co chce zrobić z Akademią, ale znajac jego dotychczasowe stanowisko wiadomo czego mozna się spodziewać :mrgreen:
zrobię też możliwośc czytania bez rejestracji tego co "jawne". zastanawiam się, czy załączników i downloadu nie zrobić tylko dla zarejestrowanych.

Marek Z - Sob Kwi 24, 2004 9:46 pm

Cytat:
czy załączników i downloadu nie zrobić tylko dla zarejestrowanych.

Zdecydowanie tak. Tylko dla zarejestrowanych i posiadających określoną ilość postów, lub inaczej - dla zarejestrowanych, którzy uzyskają dostęp do powyższych za Twoją zgodą.

Mikołaj - Sob Kwi 24, 2004 9:53 pm

aż tak? bo to oznacza, że ni będa mogli oglądac zdjęć. zdjęcia tylko dla tych, którzy coś napiszą? moze i masz racje...
Grün - Sob Kwi 24, 2004 10:30 pm

I bardzo dobrze - przecież każdy będzie mógł wysłać maila i powiedzieć dlaczego pragnie być pełnym członkiem [ :) ] forum
Grün - Sob Kwi 24, 2004 11:25 pm

Dostęp do Akademii:
...mają wszyscy profesorowie.
Studenci muszą się immatrykulować :)
Życiorys, 3 zdjęcia, odpis skrócony aktu erekcyjnego.
Z uzasadnieniem oczywiście.

pumeks - Nie Kwi 25, 2004 5:44 pm

Grün napisał/a:
Dostęp do Akademii:
...mają wszyscy profesorowie.
Studenci muszą się immatrykulować :)

Dzięki :evil: właśnie przeczytałem "Przepraszamy, ale tylko użytkownicy z uprawnieniami dostępu mogą czytać tematy na tym forum". Proszę mnie zatem immatrykulować :?

Marcin - Nie Kwi 25, 2004 5:52 pm

Cytat:
właśnie przeczytałem "Przepraszamy, ale tylko użytkownicy z uprawnieniami dostępu mogą czytać tematy na tym forum"

Mam to samo. :|

Mikołaj - Nie Kwi 25, 2004 6:37 pm

teraz lepiej?
Grün - Nie Kwi 25, 2004 6:57 pm

Profesorów dodałem z urzędu. To widocznie coś nie zaklapowało w systemie. Mikołaj napewno poprawi.
pumeks - Nie Kwi 25, 2004 7:09 pm

Już klapuje :D
Mikołaj - Nie Kwi 25, 2004 7:12 pm

zepsuło się to, że nie działało
doraa - Nie Kwi 25, 2004 9:55 pm

Ja nie profesor, tylko mizerna studencina, ale tez wnosze o wpisanie na liste!!!
Uprzejmie prosze jego magnificencje :mrgreen:
doraa

Pietrucha - Nie Kwi 25, 2004 10:00 pm

Cytat:
Studenci muszą się immatrykulować

Czyli ja moge uzyskać dostęp do częsi forum Akademi Rzygaczy?
Czy mógłbyś Greenie jaśniej napisać o co chodzi?
Bo w opisie grupy Rzygacze jest wyraźnie napisane: "To jest zamknięta grupa, nowi użytkownicy nie będą przyjmowani "

Mikołaj - Nie Kwi 25, 2004 10:16 pm

Proszę o wyrozumiałość w tych pierwszych dniach po zmianach. Grupa nie jest aż tak bardzo zamknięta...
seestrasse - Wto Kwi 27, 2004 9:56 pm

ano właśnie. grupy dostępu :)))
cóż takiego należy uczynić, by móc przeczytać własny post pt. "Artemida z Frauengasse"???
restrykcje, tajemnice... litości!

Mikołaj - Wto Kwi 27, 2004 10:02 pm

proszę pisać do Jego Rzygnificencji lub dać mu znać klikając tutaj na przycisk "dołacz do grupy" czy jakoś tak
Grün - Sro Kwi 28, 2004 7:14 pm

Seestrasse - nie ma najmniejszych przeszkód, żebyś mogła czytać co chcesz - Ciebie znamy przecież wszyscy. W grupach dostępu chodzi o to, żebyśmy mogli porozmawiać swobodnie na tematy, o których akurat niekoniecznie chcielibyśmy informować cały świat. Dodaję Cię do grupy Akademickiej.
bazyli - Pon Gru 27, 2004 10:16 pm

Szanowni Profesorowie i kadra kierowniczo...

Co prawda jestem tu krótko - te paredziesiąt postów zaledwie... I wcale nie musze być pełnego dostępu - wystarczy że uda mi się zobaczyć zdjęcia z wigilii jeśli są...
Co prawda chaicało by się i to i owo, ale wszystko pozostaje w rękach szanownej władzy...
Uniżenie się kłąniam
Bówka
Artur - Bazylem zwany...
Serdeczności...

wrangla - Wto Gru 28, 2004 12:18 am

Grün napisał/a:
żebyśmy mogli porozmawiać swobodnie na tematy, o których akurat niekoniecznie chcielibyśmy informować cały świat.
Dokładnie.
Np. zdjęcia ze spotkań powinny być dostępne tylko dla tych osób, które w tych spotkaniach uczestniczą.

Załączniki tylko dla zarejestrowanych + (tak jak pisał Marek Z) za zgodą.

seestrasse - Wto Gru 28, 2004 12:24 am

wrangla napisał/a:
zdjęcia ze spotkań powinny być dostępne tylko dla tych osób, które w tych spotkaniach uczestniczą

nie przesadzasz aby? :%

wrangla - Wto Gru 28, 2004 1:58 am

seestrasse napisał/a:
nie przesadzasz aby?

Ujmę to inaczej: dla ściśle określonej grupy osób.

Corzano - Wto Gru 28, 2004 7:33 am

Komu ma służyć takie zamykanie forum? Skąd te policyjne zapędy?
Grün - Wto Gru 28, 2004 8:46 am

Dokładnie temu samemu, czemu zamykanie drzwi na noc, stacyjki w samochodach, kłódki przy rowerach i ustawa o ochronie danych osobowych. To nie są policyjne zapędy tylko zdrowy rozsądek. Poza tym to jest, przypominam, prywatne forum i może być zarówno otwarte jak i zamknięte dokładnie w takim zakresie jak to ustali jego właściciel.
parker - Wto Gru 28, 2004 8:52 am

Bardzo słusznie :)
Strzeżonego....

Corzano - Wto Gru 28, 2004 9:05 am

Grün napisał/a:
Dokładnie temu samemu, czemu zamykanie drzwi na noc, stacyjki w samochodach, kłódki przy rowerach i ustawa o ochronie danych osobowych.

Nie obawiajcie się, nikt Wam liter ze stron nie ukradnie, a tym bardziej serwera przez kabelek nie wyssie. :hihi:

Cytat:
To nie są policyjne zapędy tylko zdrowy rozsądek.

Rozumiem, że potrzebny jest system weryfikacji i kontroli, by utrzymać porzadek, ale ostatnie propozycje niektórych forumowiczów są za daleko posunięte, imvho.

Cytat:
Poza tym to jest, przypominam, prywatne forum i może być zarówno otwarte jak i zamknięte dokładnie w takim zakresie jak to ustali jego właściciel.

I tu masz rację. Po co w takim razie tworzyć iluzję, że kogokolwiek tu zapraszacie skoro jednocześnie powstają pomysły ograniczeń w praktyce uniemożliwiających korzystanie z Waszej wiedzy, pracy a także wirtualnego towarzystwa wszystkim tym, którzy chcą się na FDW wstępnie rozejrzeć?

Przy okazji, czy mógłbyś napisać jakie są zasady członkostwa w Rzygaczach? Niedawno moja prośba o przyjecie do tych grup została odrzucona i chciałbym wiedzieć dlaczego. Nie mam pretensji, bo jak wspomniałeś "to jest prywatne forum", ale fajnie byłoby znać przyczynę, więc gdybyś był tak łaskaw, będę bardzo wdzięczny.

Grün - Wto Gru 28, 2004 9:31 am

Każdy ma prawo do dysponowania swoim wizerunkiem chociażby na przykład. Skoro funkcjonujemy w rzeczywistości wirtualnej, to nie każdemu musi się podobać to, że nazajutrz po imprezie na całym świecie można oglądać jego zdjęcia, jeszcze najlepiej z podpisem. Dlatego ja sie w 100% zgadzam ze ścisłym ograniczeniem publikacji zdjęć na których można rozpoznać osoby.
Znowu wraca temat zasad gościnności i bycia gościem. Poprzednio problemem było przedstawianie się. Teraz widzę, że gość przychodzący do domu czuje się urażony tym, że nie pozwalamy mu szperać po szafach i alkierzach. To nie jest iluzja, Corzano, ani umiemożliwianie "korzystania z naszej wiedzy". O pewnych sprawach po prostu nie rozmawia się publicznie. Czy to tak ciężko zrozumieć?
Zasady członkostwa w zamkniętych grupach są zawsze takie same - jeśli kogoś poznamy to możemy go tu i ówdzie wpuścić. Ale wcale nie musimy. I wydaje mi się, że trudno mieć do nas o to pretensje, prawda?

Corzano - Wto Gru 28, 2004 9:57 am

Grün napisał/a:
Każdy ma prawo do dysponowania swoim wizerunkiem chociażby na przykład. Skoro funkcjonujemy w rzeczywistości wirtualnej, to nie każdemu musi się podobać to, że nazajutrz po imprezie na całym świecie można oglądać jego zdjęcia, jeszcze najlepiej z podpisem. Dlatego ja sie w 100% zgadzam ze ścisłym ograniczeniem publikacji zdjęć na których można rozpoznać osoby.

Niespecjalnie mi zależy na tych zdjęciach, ale tak na zdrowy rozsądek, to czy ci wstydliwi po ulicy tez chodza z workiem na głowie? Przecież tylu obcych ich ogląda.

Cytat:
Znowu wraca temat zasad gościnności i bycia gościem. Poprzednio problemem było przedstawianie się.

Być może był taki problem, na szczęście nie u mnie. Gdybyście w powitaniu napisali, że wypada przesłać swoje zdjęcie, zrobiłbym to. Nie wstydzę się swojej fizjonomi, ani poglądów, choć ani jedno, ani drugie może nie być najwyższych lotów. ;)

Cytat:
Teraz widzę, że gość przychodzący do domu czuje się urażony tym, że nie pozwalamy mu szperać po szafach i alkierzach.

Przecież nie chodzi o prawa dostępu do prywatnej poczty, a do forum.

Cytat:
O pewnych sprawach po prostu nie rozmawia się publicznie. Czy to tak ciężko zrozumieć?

Alez ja to rozumiem. Dlatego Bóg dał nam e-mail. :)

Cytat:
Zasady członkostwa w zamkniętych grupach są zawsze takie same - jeśli kogoś poznamy to możemy go tu i ówdzie wpuścić. Ale wcale nie musimy. I wydaje mi się, że trudno mieć do nas o to pretensje, prawda?

Rozumiem, że to jest odpowiedź na moje pytanie o Rzygaczy.
Nie mam pretensji. Co to znaczy "poznamy"? Poważnie pytam. I dlaczego "-my", skoro to Ty rządzisz uprawnieniami w tej części forum?
Proszę, nie odbieraj moich pytań jako atak, czy pretensje - to czysta ciekawość, a że nie mam zdolności pisarskich wyrażam się prostymi komunikatami :^^ które brzmieć mogą trochę szorstko.

Grün - Wto Gru 28, 2004 10:46 am

Ale o co Ci właściwie chodzi?
Wstydzenie sie swojego wizerunku a rozpowszechnianie go to dwie różne sprawy. Jeśli Tobie nie przeszkadza to, że każdy będzie mógł zobaczyć kto to jet Corzano (choć akurat Ciebie problem nie dotyczy, bo zadnego Twojego zdjęcia na forum nie ma, co zapewne umożliwia Ci posiadanie tak otwartych poglądów w tej sprawie), to Twoja sprawa - a niektórzy sobie tego nie życzą i ich prawo.

Sabaoth - Wto Gru 28, 2004 10:59 am

Czytam sobie tą dyskusję, czytam i nie rozumiem gdzie jest problem. Jedna sprawa to wizerunki osób, to już Grün wyjaśnił. Druga, to dostęp do różnych "poufnych" informacji. Ja chętnie dzielę się z resztą Forumowiczów moimi materiałami, ale zdobycie niektórych wymagało ode mnie sporo wysiłku i chciałbym również mieć coś w zamian. Nie może być tak, że przychodzi sobie ktoś na Forum (nie piszę o Tobie Corzano), napisze jeden albo dwa posty i ściąga wszystko. Ponadto dyskutujemy o rzeczach, które mogą się dla niektórych "zbieraczy" wydać wartościowe (np. kamienie graniczne WMG) i dopóki nie poznamy kogoś bliżej (o tym poznawaniu pisał Grün) nie będziemy udzielać mu informacji o położeniu takich "skarbów". Po to właśnie są zamknięte części Forum.
Corzano - Wto Gru 28, 2004 11:01 am

Grün napisał/a:
Ale o co Ci właściwie chodzi?
Wolałbym, by nie stosowano zbyt surowych ograniczeń dostępu do zasobów forum i wyrażam to. Staram się to robić możliwie subtelnie, uważając, by nie nadepnąć nikomu na odcisk. Tylko tyle. Mogę?
Jestem świadomy, że właściciel forum zrobi, co będzie chciał, ale chciałbym, by wiedział jakie jest moje zdanie na dyskutowany temat, tym bardziej, że jest odmienne od wcześniej zaprezentowanych przez innych forumowiczów.

Corzano - Wto Gru 28, 2004 11:02 am

Sabaoth, bardzo dziękuję za wyjaśnienie. Jest całkowicie satysfakcjonujące.
Grün - Wto Gru 28, 2004 11:30 am

No dobrze - wolałbyś - a my mamy tu już pewne doświadczenie i staramy się godzić różne interesy. A niestety jest tak, że nie da się pogodzić pełnej otwartości z pewną prywatnością - dlatego jest część otwarta dla wszystkich i część zamknięta - dla ludzi, których znamy.
Szkoda, że dopiero wypowiedź Sabaotha - powtarzająca dokładnie to co ja pisałem - jest dla Ciebie satysfakcjonująca...

Corzano - Wto Gru 28, 2004 11:36 am

Grün napisał/a:
Szkoda, że dopiero wypowiedź Sabaotha - powtarzająca dokładnie to co ja pisałem - jest dla Ciebie satysfakcjonująca...

Jego spojrzenie z awatarka mnie rozbroiło i ostatczenie pozbawiło wszelkich argumentów. :hihi:

wrangla - Wto Gru 28, 2004 2:55 pm

Zacznę od tego, że nie chcę nic narzucać. Nie mam takiego prawa. O tym, jak wygląda forum decyduje Mikołaj i kropka. Za krótko jestem na Forum, by się tu rządzić. :hihi:
Jednak jeśli pojawił się taki wątek, to przedstawiłam swoje sugestie.

Wracając do zdjęć z imprez - to przecież nie chodzi o jakiś tam wstyd, tajemnice, itp. Po prostu nie chcę, by każdy mógł dowiedzieć się, że wrangla to ja.
Internet daje nam możliwość bycia anonimowym [przynajmniej częściowo], dlatego w tym przypadku mam ochotę z tego korzystać.

Z drugiej strony nie jestem za tym, by forum zamykać na dziesięć zamków i nie wpuszczać obcych. Bez przesady! :D Na forum jest mnóstwo ciekawostek, dobrze, że każdy [za zgodą szefa :^^ ] może z tej wiedzy korzystać. Ja się cieszę, że mogłam tu wejść i dowiedzieć wielu rzeczy.
No i pozdrawiam wszystkich! :D

Mikołaju, wszystko w Twoich rękach... :^^

Corzano - Wto Gru 28, 2004 3:01 pm

wrangla napisał/a:
O tym, jak wygląda forum decyduje Mikołaj i kropka.

Tej drugiej to nie znam.
:hihi:

wrangla - Wto Gru 28, 2004 3:07 pm

Corzano napisał/a:
Tej drugiej to nie znam.

:haha:

pumeks - Wto Gru 28, 2004 3:24 pm

Może to siostra Kreski, która opracowała Layout dla Akademii Rzygaczy?
lusinek1 - Wto Gru 28, 2004 4:45 pm

"Wracając do zdjęć z imprez - to przecież nie chodzi o jakiś tam wstyd, tajemnice, itp. Po prostu nie chcę, by każdy mógł dowiedzieć się, że wrangla to ja."
Tak gwoli ścisłości-nie zauważyłem, żeby zdjęcia z imprez (np. z rzygilijnego spotkania) były podpisane w sposób umożliwiający identyfikację konkretnej osoby, np. "ta paniusia w kusej kiecce to wrangla". Co najwyżej na ich podstawie można, ekhm, zawęzić krąg podejrzeń :mrgreen:
Co innego ostatnio dodane fotki długowłosych, hihi :)

bazyli - Wto Gru 28, 2004 4:47 pm

Szanowni Państwo - byłem na wigilii - chciałbym zobaczyc te zdjęcia na których występuje - nie jestem zbytnio zadowolony ze swojej fizjonomii, ale cóż natura tak wybrała - nie chcę wiedzieć nic więcej, prosże o umozliwienie mi spojrzenia w te zdjęcia - jesli są zamieszczone w internecie...
W dodatku zamierzam być aktywnym członkiem tego forum - chyba to widać... Jesli to was nie zadowala to sam już nie wiem...

bazyli - Wto Gru 28, 2004 4:48 pm

A jeśli chcecie być restrykcyjni - to mógłbym na przykłąd zarządać - aby żadne zdjęcie z moją fizjonomią się na tym forum nie znalazło - i co wtedy?
lusinek1 - Wto Gru 28, 2004 4:52 pm

Bazyli, nie wiem, jak inni, ale ja jestem b. restrykcyjny - "zarządać" pisze się przez "zet" z kropką (nomen-omen...). :mrgreen:
seestrasse - Wto Gru 28, 2004 4:58 pm

wrangla napisał/a:

...czyli tworzy się kolejna grupa dostępu :II
jako członek :wink: grupy Rzygaczy mogę odebrać ten zakaz (foty ze spotkań) jako pewnego rodzaju brak zaufania...

Pietrucha - Wto Gru 28, 2004 5:05 pm

Cytat:
Szanowni Państwo - byłem na wigilii - chciałbym zobaczyc te zdjęcia na których występuje

Bazyli, napewno uzyskasz dostęp do tej części forum. Poczekaj aż Mikołaj wróci bo to on udostępnia.

Pietrucha - Wto Gru 28, 2004 5:08 pm

Cytat:
Wracając do zdjęć z imprez - to przecież nie chodzi o jakiś tam wstyd, tajemnice, itp. Po prostu nie chcę, by każdy mógł dowiedzieć się, że wrangla to ja

Dlatego dostęp do działu "Nasze spotkania" jest ograniczony.

parker - Wto Gru 28, 2004 5:13 pm

seestrasse napisał/a:
wrangla napisał/a:

...czyli tworzy się kolejna grupa dostępu :II
jako członek :wink: grupy Rzygaczy mogę odebrać ten zakaz (foty ze spotkań) jako pewnego rodzaju brak zaufania...

A po każdym spotkaniu i opublikowaniu zdjęć Mikołaj utworzy nową grupę i ostrożnie rozda uprawnienia? Zabawy w podgrupach, osobne piaskownice :)
Ja nie mam na co narzekać, widocznie wystarczająco szybko dałam się poznać i nikt mi żadnych dostępów nie utrudniał :)

"Szefostwo" ustaliło tak a nie inaczej... nie bez powodu i jakoś dotychczas chyba nie było z tym żadnego problemu :???:

Marek Z - Wto Gru 28, 2004 5:16 pm

Cytat:
W dodatku zamierzam być aktywnym członkiem tego forum - chyba to widać... Jesli to was nie zadowala to sam już nie wiem...

Cytat:
A jeśli chcecie być restrykcyjni - to mógłbym na przykłąd zarządać - aby żadne zdjęcie z moją fizjonomią się na tym forum nie znalazło - i co wtedy?

Bazyli, ale bycie aktywnym członkiem forum i wprowadzanie zakazu umieszczania zdjęć, na których Ty też "występujesz" mija się chyba z celem, nie uważasz ?
Bądź cierpliwy, na pewno za jakiś czas uzyskasz dostęp do większej części forum.
Hough !

bazyli - Wto Gru 28, 2004 5:17 pm

To ostatnie powiedziane było z pewnym (może nie zaznaczonym) przekąsem - przeprszam i cóz dziękuje za uwagę...
Bazyl

Grün - Wto Gru 28, 2004 5:18 pm

Oczywiście - bo w kraju nad Wisłą, o zabezpieczeniach myśli się zawsze dopiero po tym jak się coś stanie. A my tu myślimy nieco przed. I tak wystarczająco dużo można się o nas dowiedzieć. Starczy. Każdy ma prawo do ochrony swojego wizerunku - jeśli ktoś nie chce być na zdjęciach, to niech to zgłosi - są metody (znane z relacji z zatrzymania pewnych osób w Wiadomościach) dzięku którym nie będzie ich można rozpoznać. Będzie to trochę śmiesznie wyglądało, ale jeśli ktoś ma czuć dyskomfort z powodu opublikowania jego zdjęcia, to myślę, że nie będzie to specjalny problem. Jeśli się przybywa na spotkanie na którym ktoś robi zdjęcia (a na każdym ktoś robi) to oczywistym jest, że w braku odmiennego oświadczenia, zgadzamy się na to, że zdjęcia te trafią do internetu.
Mi też się nie podoba personalizacja uczestników forum. Najchętniej wymieniałbym zdjęcia prywatnymi mailami - ale trudno - skoro już jest taka praktyka, to niech tak będzie.

seestrasse - Wto Gru 28, 2004 5:19 pm

parker napisał/a:
jakoś dotychczas chyba nie było z tym żadnego problemu

więc nie ma co mieszać :D
ja również cenię sobie anonimowość - ale mam głęboką nadzieję, że kiedyś wreszcie dotrę na spotkanie forumowiczów w realu - i ktoś cyknie mi fotkę, która ukaże się na forum. Założę kontakty co by fajniej wyglądać, wyremontuję wiekową bądź co bądź twarz :hihi:

bazyli - Wto Gru 28, 2004 5:24 pm

Zaraz chwila - czy tu ma ktoś coś do ukrycia? Tajna współpraca i tak dalej (to ostanie znowu z przekąsem... Ciekawe czy jest jakiś emotikon na ten stan?
Marek Z - Wto Gru 28, 2004 5:54 pm

Cytat:
przepraszam i cóz, dziękuje za uwagę...

Bazyli, wszystko OK. :ok: Przy następnej okazji wypijemy :piwo:

wrangla - Wto Gru 28, 2004 11:31 pm

lusinek1 napisał/a:
Co innego ostatnio dodane fotki długowłosych

o co chodzi? :hmmm:

parker - Wto Gru 28, 2004 11:52 pm

wrangla napisał/a:
lusinek1 napisał/a:
Co innego ostatnio dodane fotki długowłosych

o co chodzi? :hmmm:

o wątek Heweliuszowy (tak dla zmylenia przeciwnika :hihi: )
http://www.forum.dawnygda...er=asc&start=30

wrangla - Sro Gru 29, 2004 12:15 am

Dzięki parker za link, bo nie nadążam z czytaniem wszystkiego.
I o "mały włos" takie piękne foty by mnie ominęły :hihi:

Mikołaj - Sro Gru 29, 2004 1:08 am

No to pozwolę sobie podsumować.
Obecny układ forum, jego podział na grupy, ograniczenia w dostępie nie powstały z jakiegoś mojego "widzi mi się", ale stanowią efekt przemyślen oraz ineternetowych i pozainternetowych doświadczeń grupy osób, które tworzą to forum od samego początku.
Tak się umówiliśmy, jak nam odpowiadało i nie zaszły żadne nowe okoliczności uzasadniające wprowadzanie zmian. Jeśli już, to raczej w drugą stronę, bo o ile kiedyś na forum rzadko trafiały osoby przypadkowe, tak teraz 3 osobom na 10 chce się przywitać, a 1 na 10 a może i na 15 staje się wartościowym i aktywnym forumowiczem.
Nie widzę potrzeby jakiegoklowiek uzasadniania ograniczeń w dostępie do zdjęć z naszych spotkań. Nie wszyscy sobie życzą być rozpoznawani w "realu" i nie pytając o powody rozumiem to i szanuję.
Podobnie z dostępem do jakichkolwiek zamkniętych działów - nie ma żadnych reguł, decyzja jest czysto uznaniowa. Nie dostajemy pieniędzy z budżetu więc nie można się domagać dostępu do forum jak do opieki zdrowotnej.

Corzano - Sro Gru 29, 2004 7:28 am

Mikołaj napisał/a:
Nie dostajemy pieniędzy z budżetu więc nie można się domagać dostępu do forum jak do opieki zdrowotnej.

No to przynajmniej na forum jest nadzieja dla mnie, bo do lekarza dostać się nie mogę. :D

bazyli - Nie Sty 02, 2005 8:31 pm

Szanowne Koleżeństwo...
Jeśli uzyskałem dostęp do Naszych spotkań tylko na jakiś czas, to przyzwoitość każe mnie o tym zawiadomić. Informacje o przydzieleniu do grupy - dostałem ale o odebraniu mi uprawnien już nie. Co prawda sam oddałem się w ręce grupy trzymającej włądze, ale nie znaczy to, że nalezy mi chyłkiem i bz ostrzezenia te prawa zabierać...
Pozostaje z szacunkiem
Bazyl...

wrangla - Nie Sty 02, 2005 8:45 pm

bazyli napisał/a:
...przyzwoitość każe mnie o tym zawiadomić...

A kto powiedział, że to forum jest "przyzwoite" :hihi:

Mikołaj - Nie Sty 02, 2005 8:48 pm

Dostep do niektórych części forum to kwestia zaufania, które z wiadomych przyczyn straciłeś.
Cytat:
nie znaczy to, że nalezy mi chyłkiem i bz ostrzezenia te prawa zabierać...

Bazyl, nie pogrążaj się...

Marcin - Nie Sty 02, 2005 8:50 pm

Bazyl, co jak co, ale przyzwoitości nas nie ucz.
Grün - Nie Sty 02, 2005 11:39 pm

Słyszałem ostatnio nawet, że forum jest zbyt przyzwoite :)
Mikołaj - Nie Sty 02, 2005 11:42 pm

i najwyższy czas coś z tym zrobić :devil:
Pietrucha - Czw Sty 06, 2005 12:13 am

Cytat:
Każdy ma prawo do dysponowania swoim wizerunkiem chociażby na przykład. Skoro funkcjonujemy w rzeczywistości wirtualnej, to nie każdemu musi się podobać to, że nazajutrz po imprezie na całym świecie można oglądać jego zdjęcia, jeszcze najlepiej z podpisem

Chciałbym zaznaczyć, że mój wizerunek możecie spokojnie zamieszczać, mimo iż nie jestem zbyt fotogeniczny :hihi: . Nie przeszkadza mi to. Nawet z podpisem. Z resztą i tak już "występuję" podpisany nawet na forum otwartym dla wszystkich użytkowników internetu, więc nie ma problemu.

lusinek1 - Czw Sty 06, 2005 12:37 am

Pietrucha napisał/a:

Chciałbym zaznaczyć, że mój wizerunek możecie spokojnie zamieszczać, mimo iż nie jestem zbyt fotogeniczny :hihi: . Nie przeszkadza mi to. Nawet z podpisem.

...ekshibicjonista :hihi:

Pietrucha - Czw Sty 06, 2005 12:46 am

:P