|
Dawny Gdańsk
|
 |
Sprawy techniczne - Gadu-gadu
Sabaoth - Czw Paź 20, 2005 7:51 pm Temat postu: Gadu-gadu W związku z coraz większą ilością spamu i reklam rozsyłanych za pomocą gadu-gadu jak i próbom rozsyłania dialerów (mnie nie ruszają mam lokalną sieć ), robaków, wirusów i programów szpiegowskich, postanowiłem odbierać rozmowy tylko od osób z listy.
Część z forumowiczów mam na liście i z tymi nie ma problemu. Jeśli ktoś, kto wcześniej nie rozmawiał ze mną przez gg będzie chciał się w ten sposób skontaktować proszę o wcześniejsze przesłanie maila albo pw z nazwą użytkownika i numerem gg. Dodam go wtedy do listy i w ten sposób udostępnię możliwość rozmowy. Howgh.
Od powyższej decyzji przysługije forumowicom odwołanie w formie pisemnej w terminie 48 godzin. Inna forma odwołania jak również odwołania złożone po tym terminie nie będą rozpatrywane. Zastrzegam sobie możliwość negatywnego rozpatrzenia odwołania bez ppodania przyczyny.
Corzano - Czw Paź 20, 2005 7:54 pm
To może napisz, kogo masz.
Sabaoth - Czw Paź 20, 2005 8:40 pm
Osoby pozytywnie zweryfikowane :
Abernacka, Danziger, Bassa, Corzano, gargoyle, Rechtór, Lusinek, Marcin, Mikołaj, Parker, Zoppoter.
Dagon - Nie Paź 23, 2005 5:01 pm
Można też przejść na inny komunikator - proponuję WP Kontakt, jako produkt Gdanskiej firmy
jakby się komuś kiedyś przydało - moje wp - dagon_reyer
DarioB - Pon Paź 24, 2005 12:18 am
Dagon napisał/a: | Można też przejść na inny komunikator - proponuję WP Kontakt, jako produkt Gdanskiej firmy
jakby się komuś kiedyś przydało - moje wp - dagon_reyer |
Czemu akurat WP, zwłąszcza teraz jak włądzę tam ma TP???
Tleniarze rządzą GG- dla blondynek. A tak w temacie Sabcio to wywal lepiej gg i weź inny program który ma też w sobie gg, jak WP Kontakt, Tlen czy inne i korzystaj z usług zabezpeczających cię przed Spamem, np. by do mnie napisać osoba z poza listy musi kliknąć haselko
Sabaoth - Pon Paź 24, 2005 12:30 am
Ja zablokowałem wszystkie wejścia spoza listy, a na codzień używam Skype albo VoipBuster - doskonały program do tanich rozmów międzynarodowych (na zwykłe telefony). GG raczej nie używam.
DarioB - Pon Paź 24, 2005 1:24 am
Sabaoth napisał/a: | Ja zablokowałem wszystkie wejścia spoza listy, a na codzień używam Skype albo VoipBuster - doskonały program do tanich rozmów międzynarodowych (na zwykłe telefony). GG raczej nie używam. |
Wiem, wiem 1 Eurocent za minutę Ja tylko tak dzownię. Tlenofon i Skype już dla mnie za drogie ;) A jaka jakość.
Przez krótki czas było nawet free do Polski ale widać rzesza Polaków się na niego przerzuciła
Sabaoth - Pon Paź 24, 2005 8:38 am
Ale te 4 grosze za minutę można przeboleć, a jak dzwonię do Niemiec to dalej mam za darmo. Wszystko inne na razie się chowa.
gargoyle dfl - Pon Paź 24, 2005 8:56 am
U mnie Skype do Polski za darmo
Sabaoth - Pon Paź 24, 2005 9:08 am
Ale my rozmawiamy o rozmowach na normalny telefon stacjonarny!
gargoyle dfl - Pon Paź 24, 2005 9:12 am
ok!
gargoyle dfl - Pon Paź 24, 2005 9:12 am
ok!tej opcji nie probowalem.
DarioB - Pon Paź 24, 2005 10:55 am
Sabaoth napisał/a: | Ale te 4 grosze za minutę można przeboleć, a jak dzwonię do Niemiec to dalej mam za darmo. Wszystko inne na razie się chowa. |
No wiem, dlatego ja dzwonie tylko z Voipa I namawiam też innych. Po co dawać zarabiać Telekomun....
Pietrucha - Pon Paź 24, 2005 3:43 pm
Sabaoth napisał/a: | Ale my rozmawiamy o rozmowach na normalny telefon stacjonarny! |
oo a jak to działa? z Polski za granice też można dzwonić? Gada sie przez mikrofon?
DarioB - Pon Paź 24, 2005 4:55 pm
Pietrucha napisał/a: | Sabaoth napisał/a: | Ale my rozmawiamy o rozmowach na normalny telefon stacjonarny! |
oo a jak to działa? z Polski za granice też można dzwonić? Gada sie przez mikrofon? |
Petrucha mało tego, nawet za free
Nie chciałbym tu robić reklamy, ale my Polacy musimy kombinować:
http://www.voipbuster.com/en/index.html
Ja się skusiłem na ten program bo do Polski było za free, ale i tak aktualna stawka jest nie do pobicia przez innych
Jedyne co musisz zrobić by z tego korzystać to wpłacić 1Euro.
W razie problemów daj znać.
DarioB - Czw Gru 29, 2005 7:14 pm
Odświeżam wątek, bo nadarza sieku temu okazja. Właśnie ukazała się wersja testowa nowego komunikatora:
www.voipstunt.com
I co najważniejsze do Polski FREE!!!!
Ja właśnie testuję i jest ok
Tequilla - Czw Gru 29, 2005 7:39 pm
Cytat: | Od powyższej decyzji przysługije forumowicom odwołanie w formie pisemnej w terminie 48 godzin. Inna forma odwołania jak również odwołania złożone po tym terminie nie będą rozpatrywane. Zastrzegam sobie możliwość negatywnego rozpatrzenia odwołania bez ppodania przyczyny. |
A ci ja w swoiei nie śmiałości mógł bym zostać wciągnięty na listę[{ bez podania przyczyn}]
Sabaoth - Czw Gru 29, 2005 7:40 pm
Ja używam VoipBustera www.voipbuster.com na telefony stacjonarne w Polsce płacę 0,01 Euro za minutę (jakieś 4 grosze!), do Niemiec, Szwecji i paru innych krajów na telefony stacjonarne dzwonię za darmo. Ale zaraz wypróbuję VoipStunta.
Sabaoth - Czw Gru 29, 2005 9:24 pm
Wypróbowałem i działa. Jest tylko jedno ale, żeby mieć nieograniczoną możliwość dzwonienia trzeba wykupić 5 Euro kredytu i dalej dzwonić za darmo.
villaoliva - Czw Gru 29, 2005 10:40 pm
DarioB napisał/a: | Odświeżam wątek, bo nadarza sieku temu okazja. Właśnie ukazała się wersja testowa nowego komunikatora:
www.voipstunt.com
I co najważniejsze do Polski FREE!!!!
Ja właśnie testuję i jest ok |
Jestem pod wrażeniem
tlenofon to już drożyzna
DarioB - Czw Gru 29, 2005 11:11 pm
Sabaoth napisał/a: | Wypróbowałem i działa. Jest tylko jedno ale, żeby mieć nieograniczoną możliwość dzwonienia trzeba wykupić 5 Euro kredytu i dalej dzwonić za darmo. |
co przez to rozumiesz??? czas trwanaia rozmowy czy te pozostałe kraje??
a tak BTW to chyba jest voipbuster2 bo na ich stronie znalazłem linka do tego nowego programu.
Sabaoth - Czw Gru 29, 2005 11:57 pm
DarioB napisał/a: | Sabaoth napisał/a: | Wypróbowałem i działa. Jest tylko jedno ale, żeby mieć nieograniczoną możliwość dzwonienia trzeba wykupić 5 Euro kredytu i dalej dzwonić za darmo. |
co przez to rozumiesz??? czas trwanaia rozmowy czy te pozostałe kraje??
a tak BTW to chyba jest voipbuster2 bo na ich stronie znalazłem linka do tego nowego programu. |
Primo. Po odbyciu dwóch rozmów do Polski, trzecia została po ok. 10 minutach przerwana i pojawiła sie informacja o konieczności wykupienia kredytów za 5 Euro jeśli chce się rozmawiać dłużej niż 1440 sekund
Secundo. Nawet nazwę mają podobną ale nie da się użyć logina z VBustera w VStuncie. Może to będzie jakaś wersja rozwojowa. I jeszcze jedno, na VB jest trochę lepsza jakość rozmowy niż na VS.
Ale chyba wykupię te 5 Euro kredytu żeby bez żadnych ograniczeń dzwonić do Polski.
DarioB - Pią Lut 24, 2006 8:23 pm
Dostałem właśnie namiary na nowy program i go testuję
www.internetcalls.com
jak na razie zero kosztów (12 minut już wygadałem).
Jeśli zaś okaże się, że będzie to tak, jak w jednym z poprzednich programów, że po 20 darmowych minutach każą wpłacic kaucję, którą i tak uważam za groszową sprawę (5-10 Euro) , to zachęcam do założenia nowego konta i gadania za free w dalszym ciągu.
W razie problemów pomogę.
PS. Jakość
Corzano - Pią Lut 24, 2006 9:06 pm
Dzięki Dario. Bardzo się przyda.
|
|