|
Dawny Gdańsk
|
 |
Poszukuję/mam/oddam - Etykiety od piwa i napojów
Sabaoth - Wto Wrz 27, 2005 10:33 pm Temat postu: Etykiety od piwa i napojów Zgodnie z życzeniem abernackiej (życzenie nr 1 ) zakładam nowy wątek.
Na początek dwie skromne etykiety, które w wolnej chwili dodam do mojej strony:
Lech - Wto Lis 08, 2005 11:08 am
Jest, znalazłem tu:
http://www.forum.dawnygda...opic.php?t=2313
ale większy wciąż mnie interesuje większa wersja.
Pozdrawiam
Lechu
Sabaoth - Wto Lis 08, 2005 11:12 am
Taka mala zagadka w stylu "znajdz 10 szczegolow, ktorymi roznia sie te dwa obrazki" Inne komentarze tez mile widziane.
Corzano - Wto Lis 08, 2005 11:22 am
Ciekawe, że nawet brak korony nad krzyżami był niemile widziany.
Marcin - Wto Lis 08, 2005 11:22 am
A jaka jest nagroda w tym konkursie?
Sabaoth - Wto Lis 08, 2005 11:31 am
Butelka bez etykiety po piwie Morskim
Sabaoth - Pią Gru 23, 2005 11:49 am
Dostałem w mailu skan takiej ładnej koperty:
Zoppoter - Pią Gru 23, 2005 8:29 pm
Sabaoth napisał/a: | Taka mala zagadka w stylu "znajdz 10 szczegolow, ktorymi roznia sie te dwa obrazki" Inne komentarze tez mile widziane. |
Przed wojna "znajdujący sie w rękach niemieckich" prywatny browar produkował piwo o okreslonym smaku i okreslonego gatunku.
po wojnie polski państwowy browar produkował piwo o gatunku i smaku "Eksport". Jak sądze, był to zupełnie nowy, opatentowany przez polskie państwo oryginalny smak i gatunek piwa... O ile pamiętam charakteryzował sie ten nowy gatunek piwa zawartościa martwych myszy w losowo wybranych butelkach.
Sabaoth - Pią Gru 23, 2005 9:08 pm
Ja myszy nie znalazłem, ale mój kolega znalazł niedopałka Niestety zauważył go już po wypiciu większości zawartości butelki i dostał takiego dziwnego odruchu
Zoppoter - Pią Gru 23, 2005 9:15 pm
Sabaoth napisał/a: | dostał takiego dziwnego odruchu |
Oblizał sie ze smakiem, spojrzał z uznaniem na etykietę i pokiwał z usmiechem głowa do kamery?
Sabaoth - Pią Gru 23, 2005 9:26 pm
Nieee, tak jakby się zaczął dławić, zgiął się w pół i
|
|