Dawny Gdańsk

Żuławy, Kaszuby, Kociewie i inne miejsca bliższe lub dalsze - Miejsca nieco dalsze

malgos - Czw Lip 28, 2005 1:09 am
Temat postu: Miejsca nieco dalsze
Witam wszystkich,
chyba dosyc przygladania się i zastanawiania czy aby można się odezwać. Grzechem byłoby milczeć kiedy taki ogrom ludzi ma podobne zainteresowania.
Tymczasem postaram się przedstawić kilka obrazków z moich okolic bliższych i dalszych (może ktoś wie, może ktoś zna). :D

seestrasse - Czw Lip 28, 2005 1:22 am

co prawda to nie wątek powitalny, ale co tam :wink: - witaj
fajne zdjęcia
i baaardzo fajne kotowe na awatarze. mam nadzieję, że dołączysz do zdeklarowanych kociar :D

Marcin - Czw Lip 28, 2005 8:05 am

Czyżby okolice Kwidzyna? :wink:
rispetto - Czw Lip 28, 2005 8:16 am

az zal patrzec na ten palacyk :evil:
Petelka - Czw Lip 28, 2005 9:13 am

Witaj Malgos. :D Bardzo fajne fotki, ale ni czorta nie mogę dojść skąd one. :???: Mam nadzieję, że powiesz tzn. napiszesz. :)
Kasia_57 - Czw Lip 28, 2005 11:40 am

witaj:)
super wstęp z tymi fotkami:))
to nie Słobity, prawda???? :hmmm:

rispetto - Czw Lip 28, 2005 11:55 am

Petelko musimy uzgodnic, kto z nas dwojga jest burmistrzem, bo cos tu sie nie zgadza :???:
Grün - Czw Lip 28, 2005 12:08 pm

Przecież może być kilku burmistrzów... :) W Gdańsku tak było przez wieki :)
Petelka - Czw Lip 28, 2005 1:06 pm

rispetto napisał/a:
Petelko musimy uzgodnic, kto z nas dwojga jest burmistrzem, bo cos tu sie nie zgadza :???:

Ja tam mogę zgodzić się na zastępcę. :) :wink: Albo wice. :lol:

malgos - Czw Lip 28, 2005 3:45 pm

To nie są przecudowne Słobity :) a i okolice Kwidzyna nieco dalsze :) Pałacyk znajduje się w Limży (okolice Kisielic - a dokładnie w miejscowości gdzie jakiś czas temu postawili taki wieeelki maszt). Trafiliśmy tam zupełnie przypadkiem, stoi w otoczeniu paru gospodarstw, ogólnie dostępny okropnym dojazdem (w szczególności po deszczu :eee...: Fort to Samborowo (linia kolejowa Iława - Olsztyn, nad Drwęcą), prawie bliźniaczy, aczkolwiek nieco większy jest w Tomarynach (linia kolejowa j.w. nad Pasłęką). Natomiast duża woda to stan wody na dzień 24.03.2005 w Nowym Dworze Kwidzyńskim (filary mostu przez Wisłę).
gargoyle dfl - Pią Lip 29, 2005 3:53 pm

Pałac_Limża.jpg-tylko patrzec jak kolejny budynek(lub jego czesc) przewroci sie :cry: :%
Kasia_57 - Pią Lip 29, 2005 10:32 pm

Więcej fotek poproszę, smutne są, ale dobrze, że w ogóle są.