|
Dawny Gdańsk
|
 |
Poszukuję/mam/oddam - Big Johny
czechu - Pon Lip 25, 2005 12:23 am Temat postu: Big Johny Przygladałem się dzisiaj ruinom, w których mieści się ów klub i postanowiłem dowiedzieć się czego pozostałością są. W zwiazku z tym postanowiłem zapytać się o to na forum (żeby się zbytnio nie przemęczyć szukając )
Oczywiście uprzejmie proszę o odpowiedź.
Grün - Pon Lip 25, 2005 12:46 am
A które to ruiny? Te między Generalkommando a Dworcem? Jeśli te, to są to resztki podwalni Bastionu św. Elżbiety.
rispetto - Pon Lip 25, 2005 12:56 am Temat postu: Re: Big Johny
czechu napisał/a: | Przygladałem się dzisiaj ruinom, w których mieści się ów klub i postanowiłem dowiedzieć się czego pozostałością są. W zwiazku z tym postanowiłem zapytać się o to na forum (żeby się zbytnio nie przemęczyć szukając )
Oczywiście uprzejmie proszę o odpowiedź. |
Zawsze z niecierpliwością wyczekuję nowych prowokacji politycznych jego właścicieli
czechu - Pon Lip 25, 2005 12:56 am
Tak, to chodziło o bastion. Właśnie się dowiedziałem od brata, że na murze jest tabliczka z informacją, ale w końcu miałem prawo nie zauważyć, bo było już ciemno
czechu - Pon Lip 25, 2005 1:04 am
Gdyby jeszcze ktoś byłby tak uprzejmy i nakierował mnie na zdjęcia przedstawiające bastion przed zniszczeniem, to odszedłbym od komputera szczęśliwy.
wrangla - Pon Lip 25, 2005 1:07 am Temat postu: Re: Big Johny
rispetto napisał/a: | Zawsze z niecierpliwością wyczekuję nowych prowokacji politycznych jego właścicieli | Mi na widok tych transparentów się chce.
Klub znajduje się tutaj.
A to jego strona.
(tylko dla >18lat)
seestrasse - Pon Lip 25, 2005 1:08 am
na zachętę masz to, co jest po drugiej stronie ulicy
Grün - Pon Lip 25, 2005 1:09 am
Może tam zrobimy następną rocznicę Akademii
seestrasse - Pon Lip 25, 2005 1:10 am
a wejdziesz pod prysznic???
wrangla - Pon Lip 25, 2005 1:17 am
czechu napisał/a: | Gdyby jeszcze ktoś byłby tak uprzejmy i nakierował mnie na zdjęcia przedstawiające bastion przed zniszczeniem, to odszedłbym od komputera szczęśliwy. |
Zdjęć tych terenów poszukaj na stronie Danzig-online.
Grün - Pon Lip 25, 2005 1:33 am
Bastion splantowano u progu XX w. Zdjęcia samego bastionu i te z czasów jego likwidacji znajdziesz w albumach Był sobie Gdańsk.
A widoki bastionu przed niwelacją na każdej panoramie Miasta
czechu - Pon Lip 25, 2005 2:05 am
Grün napisał/a: | Bastion splantowano u progu XX w. Zdjęcia samego bastionu i te z czasów jego likwidacji znajdziesz w albumach Był sobie Gdańsk.
A widoki bastionu przed niwelacją na każdej panoramie Miasta |
A to bardzo ciekawe, bo przypuszczałemi, że bastion zmienil się w ruiny w skutek II wojny, a tu, jeżeli dobrze zrozumialem, niespodzianka.
Grün - Pon Lip 25, 2005 2:11 am
To co zostało z bastionu, czyli własnie ruina podwalni, było nazywane w przedwojennym Gdańsku właśnie "ruiną" bo to była JEDYNA ruina w Mieście
|
|