|
Dawny Gdañsk
|
 |
Na papierze, ekranie i w Mie¶cie - "¦wiat ma³o znany"
parker - Sob Maj 21, 2005 10:00 pm Temat postu: "¦wiat ma³o znany" Przesz³a mi dzi¶ pod nosem bli¿ej niezidentyfikowana parada z transparentem "¦wiat ma³o znany"
wrangla - Sob Maj 21, 2005 11:04 pm Temat postu: Re: "¦wiat ma³o znany"
parker napisa³/a: | Przesz³a mi dzi¶ pod nosem bli¿ej niezidentyfikowana parada z transparentem "¦wiat ma³o znany" |
Miêdzynarodowe Spotkania z Twórczym ¯yciem Osób z Niepe³nosprawno¶ci± Intelektualn±
"¦wiat Ma³o Znany" Gdañsk, 20 - 22 maja 2005 r.
Cytat: | Festiwal „¦wiat Ma³o Znany” ma na celu umo¿liwienie zdrowym ludziom kontaktu z osobami niepe³nosprawnymi, zaprezentowanie ich osi±gniêæ i promowanie tolerancji. Organizatorzy chc± pomóc w wyrównywaniu szans na pe³ne uczestnictwo w ¿yciu spo³ecznym oraz budowanie pozytywnego wizerunku osób upo¶ledzonych.
Patronat nad Festiwalem objêli Marsza³ek Województwa Pomorskiego Jan Koz³owski oraz prezydent Gdañska Pawe³ Adamowicz. Organizatorami, obok Miasta Gdañska, jest Polskie Stowarzyszenie na rzecz Osób z Upo¶ledzeniem Umys³owym, Ko³o w Gdañsku. |
Cytat: | 21 maja, godz. 18.00: spektakl uliczny koñcz±cy warsztaty teatralne, plastyczne i muzyczne po³±czony ze wspólnym przej¶ciem artystów i publiczno¶ci z Centrum Manhattan do Teatru Le¶nego. |
... i ju¿ parada jest zidentyfikowana
parker - Sob Maj 21, 2005 11:14 pm
Cytat: | ma na celu umo¿liwienie zdrowym ludziom kontaktu z osobami niepe³nosprawnymi, |
tja, wszyscy stali w oknach i siê na nich gapili jak na jakich¶ ......
Miko³aj - Nie Maj 22, 2005 1:44 pm
Przypadkiem jeszcze jaki¶ zjazd Syren wszed³ Ci w kadr - ile siê w tym mie¶cie dzieje!
parker - Nie Maj 22, 2005 4:02 pm
Te syreny (i jeden trabant) chyba by³y wliczone w paradê
bassa - Nie Maj 22, 2005 10:50 pm
dla parker za refleks i noszenie aparatu fot. przy sobie! Oraz skuteczne u¿ycie, naprawde brawo! W imieniu w±tku "Stow i fundacje" te¿ sie tak zachwycam!I prosze o wiecej...takich "refleksów" !
Zoppoter - Pon Maj 23, 2005 8:54 am
Miko³aj napisa³/a: | Przypadkiem jeszcze jaki¶ zjazd Syren wszed³ Ci w kadr - ile siê w tym mie¶cie dzieje! |
To Klub Syrena Pomorze, znam ich. Klub ma siedzibê w Sopocie przy Minigolfie miêdzy hesti± i pla¿±, jego prowodyrem jest rodowity Hamburczyk, prowadz±cy ten MInigolf i Tawernê. On zamieszka³ w Sopocie w po³owie lat 90-ych, zobaczy³ gdzie¶ wrastaj±c± w glebê Syrenê 104, kupi³, uruchomi³ i po jakims czasie dooko³a wyrós³ klub Syreniarzy. Hamburczyk ma na imiê Peter i jako wygaszacz w komuterze krêci mu siê napis Peter von Danzig...
Swoja droga nie wiedzia³em, ¿e mieli pojechac na jak±¶ paradê. A przewa¿nie wiem o takich zamiarach.
Corzano - Pon Maj 23, 2005 9:50 am
Zoppoter napisa³/a: | To Klub Syrena Pomorze, znam ich. |
A tego znasz? Wszed³ mi w kadr w sobotê.
Zoppoter - Pon Maj 23, 2005 9:59 am
Corzano napisa³/a: | Zoppoter napisa³/a: | To Klub Syrena Pomorze, znam ich. |
A tego znasz? Wszed³ mi w kadr w sobotê. |
A nie, tego nie znam. To inne piêtro W³asciciele zabytkowych Rolls-Royce'ów w Polsce nie zadaja siê z w³a¶cicielami zabytkowych Simek albo Syren. Choc moze s± jakies wyj±tki...
Pietrucha - Wto Maj 24, 2005 12:52 am
Cytat: | Hamburczyk ma na imiê Peter i jako wygaszacz w komuterze krêci mu siê napis Peter von Danzig... |
musze siê posatraæ o syrenke... no i lewo jazdy
|
|