|
Dawny Gdańsk
|
|
Bla bla bla - Plac Zebrań Ludowych czyli młodzieżówki i ultrasy
Zoppoter - Sob Mar 12, 2005 5:01 pm
Grün napisał/a: | A nie mógłby zostać placem przy Bramie Oliwskiej?
|
Nawet powinien. No, ale jaka młodzieżówka zechce promowac taka pohitlerowską nazwę?
Kilkusetletnia Brama Oliwska nie ma szans w konkurecji ze współczesnymi politykami. Ewentualna konkurencja może sie odbyc najwyzej między Jackiem Kuroniem a Maciejem Giertychem na przykład.
danziger - Sob Mar 12, 2005 5:59 pm
Zoppoter nie porównuj Kuronia do Giertycha! Mozna nie kochać ani jednego, ani drugiego, ale skala zasług Kuronia do "zasług" Giertycha nie jest w ogóle porównywalna.
A co do nazwy - oczywiście, że najlepszą nazwą byłyby "plac Bramy Oliwskiej" czy coś w ten deseń, i myślę, że byłoby to do przeforsowania, mimo iż nasza pyzata szyneczka woli nazwy typu Reagana czy Niemena. (Właśnie - ten skwerek przy starym Żaku ma być Niemena, czy Wydrzyckiego? Ktos pamięta?)
parker - Sob Mar 12, 2005 6:08 pm
JEST Niemena.
Zoppoter - Sob Mar 12, 2005 7:47 pm
danziger napisał/a: | Zoppoter nie porównuj Kuronia do Giertycha! Mozna nie kochać ani jednego, ani drugiego, ale skala zasług Kuronia do "zasług" Giertycha nie jest w ogóle porównywalna.
|
A gdzie ja ich porównywałem?
Napisałem, że to mogłyby byc ewentualne kandydatury tak zwanych "młodzieżówek", o nich samych nic nie pisałem...
danziger - Sob Mar 12, 2005 8:06 pm
Zoppoter napisał/a: | danziger napisał/a: | Zoppoter nie porównuj Kuronia do Giertycha! Mozna nie kochać ani jednego, ani drugiego, ale skala zasług Kuronia do "zasług" Giertycha nie jest w ogóle porównywalna.
|
A gdzie ja ich porównywałem?
Napisałem, że to mogłyby byc ewentualne kandydatury tak zwanych "młodzieżówek", o nich samych nic nie pisałem... | OK, zwracam honor. I lepiej nie kontynuujmyjuż tego wątku w ramach walki z blablaniem
Pietrucha - Nie Mar 13, 2005 3:09 am
Cytat: | Nawet powinien. No, ale jaka młodzieżówka zechce promowac taka pohitlerowską nazwę? |
Akurat ta nazwa całkiem nie źle się trzyma. Wiele osób nie ma zielonego pojęcia, czy brama Oliwska w ogóle istniała, a używa tej nazwy mówiąc o przystanku tramwajowym, czy pobliskim cmentarzu.
mat - Nie Mar 13, 2005 12:16 pm
Prezentuje starą epokę to fakt , nazywana przez niektórych "uchem Urbana" - hihii ktoś chce go wytargać za ucho. Niestety nie ten fakt lecz zaniedbanie jest większą jej wadą.
Zoppoter - Nie Mar 13, 2005 1:05 pm
Grün napisał/a: | Nie widzę powodu, dla którego niedaleko nieistniejącej bramy nie mógłby istnieć plac nazwany od niej. |
Ale jakas "młodzieżówka" widzi powód. Co więcej inna, konkurencyjna "młodzieżówka" zaraz może nas uszczęsliwić konkurencyjnym kandydatem. Historyczne i funkcjonujace w powszechnej świadomości nazwy nie czynia wrażenia na "młodzieżówkach"...
Sabaoth - Nie Mar 13, 2005 1:12 pm
Właśnie gdzieś czytałem, że powstaje nowa partia, może na jej cześć nazwać to placem im. "ojca rydzyka i jego dzieci".
Marek Z - Sro Mar 16, 2005 2:28 pm
Cytat: | "ojca rydzyka i jego dzieci". |
Ojca Rydzyka i Jego Mocherowych Beretów.
seestrasse - Sro Mar 16, 2005 4:50 pm
alleluja i do przodu
danziger - Sro Mar 16, 2005 4:58 pm
no tak, bo trzeba siać, siać! Tak.....tak.
Grün - Sro Mar 16, 2005 6:47 pm
abyśmy byli jedno!
seestrasse - Sro Mar 16, 2005 8:19 pm
niebezpiecznie zbaczamy w kierunku ultra prawicy
pumeks - Czw Mar 17, 2005 9:46 am
Zapewniam że ultralewica jest znacznie bardziej niebezpieczna niż ultraprawica
Sabaoth - Czw Mar 17, 2005 10:00 am
Wszystkie "ultrasy" sa niebezpieczne
danziger - Czw Mar 17, 2005 4:08 pm
pumeks napisał/a: | Zapewniam że ultralewica jest znacznie bardziej niebezpieczna niż ultraprawica | Jak dla mnie, to ultralewica różni się od ultraprawicy tylko etykietką i symboliką. Czy socjalizm jest narodowy, czy międzynarodowy, to mierzi mnie tak samo.
Grün - Czw Mar 17, 2005 4:51 pm
danziger - Czw Mar 17, 2005 4:56 pm
Makabunda - Czw Mar 17, 2005 8:05 pm
Z wszystkich ultra- ja wybieram ultramarynę
Zoppoter - Pią Mar 18, 2005 8:53 am
Makabunda napisał/a: | Z wszystkich ultra- ja wybieram ultramarynę |
A ja ultrakrótkie fale w radiu.
pumeks - Pią Mar 18, 2005 10:02 am
danziger napisał/a: | pumeks napisał/a: | Zapewniam że ultralewica jest znacznie bardziej niebezpieczna niż ultraprawica | Jak dla mnie, to ultralewica różni się od ultraprawicy tylko etykietką i symboliką. Czy socjalizm jest narodowy, czy międzynarodowy, to mierzi mnie tak samo. |
No i mylisz pojęcia. Narodowy socjalizm nijak się nie ma do prawicy. Jak każdy socjalizm - jest zboczeniem lewackim.
annayo - Pią Mar 18, 2005 10:24 am
W Polsce nie ma ultraprawicy. W zasadzie to ciężko nawet o prawicę. W zasadzie tylko UPR można nazwać prawicową partią. Byłabym szczęśliwa mieszkając w kraju rządzonym przez nich - łatwiej jest żyć gdy ludzie nazywają rzeczy po imieniu.....
annayo - Pią Mar 18, 2005 10:25 am
to wcale nie było wspieranie męża:)
Mikołaj - Pią Mar 18, 2005 10:25 am
Sabaoth - Pią Mar 18, 2005 11:35 am
Znowu na polityke schodzimy, nie dziwie sie Mikolajowi, ze pomachal regulaminem
Corzano - Pią Mar 18, 2005 11:36 am
Sabaoth napisał/a: | nie dziwie sie Mikolajowi, ze pomachal regulaminem |
On macha jakąś książką z zagadkami.
Sabaoth - Pią Mar 18, 2005 11:51 am
Cytat: | On macha jakąś książką z zagadkami. |
No, tak to wyglada, znaczy "Zagadki rulez"
mat - Pią Mar 18, 2005 12:59 pm
Temat nazbyt wg mnie się zboczył. Proponuję założyć wątek młodzieżówki i inne.
Mikołaj - Pią Mar 18, 2005 9:32 pm
mat napisał/a: | Proponuję założyć wątek młodzieżówki i inne. |
proponuję go założyć gdzieś tam :
Nowe Państwo
e-polityka
abc.net
prawica.net
Sabaoth - Pią Mar 18, 2005 9:50 pm
Mikołaju, właśnie wróciłem z basenu. Popływałem, pogrzłem kości w bastu / saunie, jak co tydzień. W saunie podyskutowaliśmy sobie na tematy polityczne z jednym Szwedem i Estończykiem. Stwierdzam, że sauna doskonale nadaje sie do prowadzenia politycznych dyskucji (i nie tylko politycznych). Jak skóra za bardzo zaczyna się przypiekać, albo dyskusja staje się zbyt gorąca, można wyjść i wziąć zimny prysznic, który wspaniale działa na rozpalone ciało i myśli Proponuję więc przenieść wszystkie dyskusje natury politycznej, ideologicznej i religijnej do sauny, z pożytkiem dla zdrowia i urody. Howgh.
Mikołaj - Pią Mar 18, 2005 9:56 pm
Otóż to! Następnym razem napiszę po prostu: zapraszam do sauny!
|
|