Dawny Gdańsk

Bla bla bla - Plac Zebrań Ludowych czyli młodzieżówki i ultrasy

Zoppoter - Sob Mar 12, 2005 5:01 pm

Grün napisał/a:
A nie mógłby zostać placem przy Bramie Oliwskiej?

Nawet powinien. No, ale jaka młodzieżówka zechce promowac taka pohitlerowską nazwę?

Kilkusetletnia Brama Oliwska nie ma szans w konkurecji ze współczesnymi politykami. Ewentualna konkurencja może sie odbyc najwyzej między Jackiem Kuroniem a Maciejem Giertychem na przykład.

danziger - Sob Mar 12, 2005 5:59 pm

Zoppoter nie porównuj Kuronia do Giertycha! Mozna nie kochać ani jednego, ani drugiego, ale skala zasług Kuronia do "zasług" Giertycha nie jest w ogóle porównywalna.
A co do nazwy - oczywiście, że najlepszą nazwą byłyby "plac Bramy Oliwskiej" czy coś w ten deseń, i myślę, że byłoby to do przeforsowania, mimo iż nasza pyzata szyneczka woli nazwy typu Reagana czy Niemena. (Właśnie - ten skwerek przy starym Żaku ma być Niemena, czy Wydrzyckiego? Ktos pamięta?)

parker - Sob Mar 12, 2005 6:08 pm

JEST Niemena.
Zoppoter - Sob Mar 12, 2005 7:47 pm

danziger napisał/a:
Zoppoter nie porównuj Kuronia do Giertycha! Mozna nie kochać ani jednego, ani drugiego, ale skala zasług Kuronia do "zasług" Giertycha nie jest w ogóle porównywalna.

A gdzie ja ich porównywałem?
Napisałem, że to mogłyby byc ewentualne kandydatury tak zwanych "młodzieżówek", o nich samych nic nie pisałem...

danziger - Sob Mar 12, 2005 8:06 pm

Zoppoter napisał/a:
danziger napisał/a:

A gdzie ja ich porównywałem?
Napisałem, że to mogłyby byc ewentualne kandydatury tak zwanych "młodzieżówek", o nich samych nic nie pisałem...
OK, zwracam honor. I lepiej nie kontynuujmyjuż tego wątku w ramach walki z blablaniem :D
Pietrucha - Nie Mar 13, 2005 3:09 am

Cytat:
Nawet powinien. No, ale jaka młodzieżówka zechce promowac taka pohitlerowską nazwę?

Akurat ta nazwa całkiem nie źle się trzyma. Wiele osób nie ma zielonego pojęcia, czy brama Oliwska w ogóle istniała, a używa tej nazwy mówiąc o przystanku tramwajowym, czy pobliskim cmentarzu.

mat - Nie Mar 13, 2005 12:16 pm

Prezentuje starą epokę to fakt , nazywana przez niektórych "uchem Urbana" - hihii ktoś chce go wytargać za ucho. Niestety nie ten fakt lecz zaniedbanie jest większą jej wadą.
Zoppoter - Nie Mar 13, 2005 1:05 pm

Grün napisał/a:
Nie widzę powodu, dla którego niedaleko nieistniejącej bramy nie mógłby istnieć plac nazwany od niej.

Ale jakas "młodzieżówka" widzi powód. Co więcej inna, konkurencyjna "młodzieżówka" zaraz może nas uszczęsliwić konkurencyjnym kandydatem. Historyczne i funkcjonujace w powszechnej świadomości nazwy nie czynia wrażenia na "młodzieżówkach"...

Sabaoth - Nie Mar 13, 2005 1:12 pm

Właśnie gdzieś czytałem, że powstaje nowa partia, może na jej cześć nazwać to placem im. "ojca rydzyka i jego dzieci". :hihi:
Marek Z - Sro Mar 16, 2005 2:28 pm

Cytat:
"ojca rydzyka i jego dzieci".

Ojca Rydzyka i Jego Mocherowych Beretów. :^^

seestrasse - Sro Mar 16, 2005 4:50 pm

alleluja i do przodu
:II

danziger - Sro Mar 16, 2005 4:58 pm

no tak, bo trzeba siać, siać! Tak.....tak.
Grün - Sro Mar 16, 2005 6:47 pm

abyśmy byli jedno! :^^
seestrasse - Sro Mar 16, 2005 8:19 pm

niebezpiecznie zbaczamy w kierunku ultra prawicy :hihi:
pumeks - Czw Mar 17, 2005 9:46 am

Zapewniam że ultralewica jest znacznie bardziej niebezpieczna niż ultraprawica :<>
Sabaoth - Czw Mar 17, 2005 10:00 am

Wszystkie "ultrasy" sa niebezpieczne :mrgreen:
danziger - Czw Mar 17, 2005 4:08 pm

pumeks napisał/a:
Zapewniam że ultralewica jest znacznie bardziej niebezpieczna niż ultraprawica :<>
Jak dla mnie, to ultralewica różni się od ultraprawicy tylko etykietką i symboliką. Czy socjalizm jest narodowy, czy międzynarodowy, to mierzi mnie tak samo.
Grün - Czw Mar 17, 2005 4:51 pm

:czytaj:
danziger - Czw Mar 17, 2005 4:56 pm

:oops: :nie_powiem:
Makabunda - Czw Mar 17, 2005 8:05 pm

Z wszystkich ultra- ja wybieram ultramarynę :mrgreen:
Zoppoter - Pią Mar 18, 2005 8:53 am

Makabunda napisał/a:
Z wszystkich ultra- ja wybieram ultramarynę :mrgreen:

A ja ultrakrótkie fale w radiu.

pumeks - Pią Mar 18, 2005 10:02 am

danziger napisał/a:
pumeks napisał/a:
Jak dla mnie, to ultralewica różni się od ultraprawicy tylko etykietką i symboliką. Czy socjalizm jest narodowy, czy międzynarodowy, to mierzi mnie tak samo.

No i mylisz pojęcia. Narodowy socjalizm nijak się nie ma do prawicy. Jak każdy socjalizm - jest zboczeniem lewackim.

annayo - Pią Mar 18, 2005 10:24 am

W Polsce nie ma ultraprawicy. W zasadzie to ciężko nawet o prawicę. W zasadzie tylko UPR można nazwać prawicową partią. Byłabym szczęśliwa mieszkając w kraju rządzonym przez nich - łatwiej jest żyć gdy ludzie nazywają rzeczy po imieniu.....
annayo - Pią Mar 18, 2005 10:25 am

to wcale nie było wspieranie męża:)
Mikołaj - Pią Mar 18, 2005 10:25 am

:rulez:
Sabaoth - Pią Mar 18, 2005 11:35 am

Znowu na polityke schodzimy, nie dziwie sie Mikolajowi, ze pomachal regulaminem :mrgreen:
Corzano - Pią Mar 18, 2005 11:36 am

Sabaoth napisał/a:
nie dziwie sie Mikolajowi, ze pomachal regulaminem :mrgreen:

On macha jakąś książką z zagadkami. :mrgreen:

Sabaoth - Pią Mar 18, 2005 11:51 am

Cytat:
On macha jakąś książką z zagadkami.

:hmmm: No, tak to wyglada, znaczy "Zagadki rulez" :hihi:

mat - Pią Mar 18, 2005 12:59 pm

Temat nazbyt wg mnie się zboczył. Proponuję założyć wątek młodzieżówki i inne.
Mikołaj - Pią Mar 18, 2005 9:32 pm

mat napisał/a:
Proponuję założyć wątek młodzieżówki i inne.

proponuję go założyć gdzieś tam :% :
Nowe Państwo
e-polityka
abc.net
prawica.net

Sabaoth - Pią Mar 18, 2005 9:50 pm

Mikołaju, właśnie wróciłem z basenu. Popływałem, pogrzłem kości w bastu / saunie, jak co tydzień. W saunie podyskutowaliśmy sobie na tematy polityczne z jednym Szwedem i Estończykiem. Stwierdzam, że sauna doskonale nadaje sie do prowadzenia politycznych dyskucji (i nie tylko politycznych). Jak skóra za bardzo zaczyna się przypiekać, albo dyskusja staje się zbyt gorąca, można wyjść i wziąć zimny prysznic, który wspaniale działa na rozpalone ciało i myśli :hihi: Proponuję więc przenieść wszystkie dyskusje natury politycznej, ideologicznej i religijnej do sauny, z pożytkiem dla zdrowia i urody. Howgh. :mrgreen:
Mikołaj - Pią Mar 18, 2005 9:56 pm

Otóż to! Następnym razem napiszę po prostu: zapraszam do sauny!