|
Dawny Gdańsk
|
 |
Materialne ślady przeszłości - Było, nie ma... (po raz kolejny)
Marcin - Pią Kwi 01, 2005 8:15 pm Temat postu: Było, nie ma... (po raz kolejny) Nie wiem kiedy dokładnie to stało stało (ale przypuszczam, iż jest po części skutkiem zimy) - lecz dziś zauważyłem brak "płaskorzeźby" na elewacji budynku przy Sobótki 10.
Raczej nie przypuszczam by właściciel budynku miał zamiar ją odtworzyć, ale może podrzucić by temat GW by podrążyła... Może to coś zmieni.
Rumcajs - Wto Sty 10, 2006 12:01 am
Moi znajomi z Kossaka widząc podnośnik i gościa skuwającego ten medalion podnieśli niezły raban, zahaczając o głównego konserwera.
Okazało się, że wg tłumaczeń skuwających, czemu nie zaprzeczył konserwator, medalion poszedł do renowacji.
Podpytam za następną wizytą czy rzeczywistośc zgadza się z zapewnieniami.
postman - Wto Sty 10, 2006 9:07 pm
Niedaleko był ZUS ,juz sie wyprowadził na Tuwima mam nadzieje ,że nowy Boss zadba o ten budynek [ mały remoncik]
Marcin - Nie Lut 19, 2006 9:51 pm
Już jest...
fota DariaB
Makabunda - Pon Lut 20, 2006 7:09 pm
No ładnie. Panią z medalionu wysłali na opreracje plastyczną (brak zmarszczek i ubytków na ciele) i do fryzjera (zmiana fryzury). Ale ja nie mam nic przeciwko temu. W tej fryzurze tez jej ładnie.
venator - Pon Lut 20, 2006 7:15 pm
Może by także elewację zrobili za jednym zamachem
Marcin - Pon Lut 20, 2006 7:32 pm
Elewacja jest "zrobiona" i jest w stanie bardzo dobrym. Chyba, że miałeś na myśli malowanie
venator - Pon Lut 20, 2006 8:48 pm
Marcin napisał/a: | Elewacja jest "zrobiona" i jest w stanie bardzo dobrym. Chyba, że miałeś na myśli malowanie |
Tak, dokładnie. Chodziło mi o odświeżenie elewacji
gargoyle dfl - Wto Lut 21, 2006 7:53 am
Cytat: | Panią z medalionu wysłali na opreracje plastyczną |
no tak pani musi byc na czasie
rispetto - Wto Lut 21, 2006 8:37 am
gargoyle dfl napisał/a: | Cytat: | Panią z medalionu wysłali na opreracje plastyczną |
no tak pani musi byc na czasie |
i u fryzjera była
postman - Sro Lut 22, 2006 6:56 pm
Znaczy była na catingu do programu Zostań łabędziem.
fritzek - Czw Lut 23, 2006 4:46 pm
Nie jestem pewna czy to Sieroca, czy Stare Domki. Zdjęcia robiłam w 1998r. i nie opisałam (tradycyjnie) negów
Makabunda - Czw Lut 23, 2006 6:05 pm
To Stare Domki. Na bank.
fritzek - Czw Lut 23, 2006 6:34 pm
Makabunda napisał/a: | To Stare Domki. Na bank. |
Dzięki ziom za potwierdzenie lokalizacji.
Najlepiej zapamiętałam wizytę na melinie w tej szachulcowej kamienicy. Panie ją prowadzące ( i się "prowadzące") były bardzo zawiedzione, że nie mam lampy błyskowej żeby zrobić im zdjęcia. Bez lampy się nie dało, bo szyby były czarne od brudu
jayms - Czw Lut 23, 2006 7:16 pm
Tak jak napisał Makabunda jest to ulica Stare Domki.Po prawej stronie zdjęcia stoi ten sam budynek co na fotce img131.jpg
jahrek - Czw Lut 23, 2006 8:14 pm
fritzek! nie mogłem sobie wybaczyć że nie zdążyłem wtedy z uwiecznieniem... fajnie je znów widzieć a skoro jesateśmy na tej ulicy...możliwe, by zachowała się tam zabudowa XVIIIwieczna?
W podwórku po lewej stoi niepozorny, a nawet brzydki mały ceglany klocek.. pod samym dachem jest skromna tabliczka z datą i o ile pamiętam 17.. może ktoś zauważył wcześniej i ma fotki? mi niestety awaria pamięci zewnętrznej zżarła masę zdjęć...
szperacz - Pią Lut 24, 2006 6:56 am
Cytat: | mi niestety awaria pamięci zewnętrznej zżarła masę zdjęć... |
Czasami lepiej polegać na "pamięci wewnętrznej" i zapisać ołówkiem w notesiku.
pumeks - Pią Lut 24, 2006 11:20 am
jahrek napisał/a: | na tej ulicy...możliwe, by zachowała się tam zabudowa XVIIIwieczna?
W podwórku po lewej stoi niepozorny, a nawet brzydki mały ceglany klocek.. pod samym dachem jest skromna tabliczka z datą i o ile pamiętam 17.. może ktoś zauważył wcześniej i ma fotki? mi niestety awaria pamięci zewnętrznej zżarła masę zdjęć... |
Mogę sprawdzić, jeżeli napiszesz jaśniej, którą ulicę i które podwórko masz na myśli
jahrek - Pią Lut 24, 2006 12:27 pm
podworko za bialym domem widocznym na zdjeciu jaymsa [dzejmsa]
jayms - Nie Lut 26, 2006 10:42 am
jahrek napisał/a: | fritzek! nie mogłem sobie wybaczyć że nie zdążyłem wtedy z uwiecznieniem... fajnie je znów widzieć a skoro jesateśmy na tej ulicy...możliwe, by zachowała się tam zabudowa XVIIIwieczna?
W podwórku po lewej stoi niepozorny, a nawet brzydki mały ceglany klocek.. pod samym dachem jest skromna tabliczka z datą i o ile pamiętam 17.. może ktoś zauważył wcześniej i ma fotki? mi niestety awaria pamięci zewnętrznej zżarła masę zdjęć... |
Rzeczywiście budynek niepozorny,ale stary i ciągle stoi.
pumeks - Pon Lut 27, 2006 12:07 pm
groszek - Czw Lut 26, 2009 2:08 am
jayms napisał/a: | Rzeczywiście budynek niepozorny,ale stary i ciągle stoi. | W 2008 w lecie stał jeszcze
|
|