Dawny Gdańsk

Errata - Bystrzaki z lokalnych portali

Sabaoth - Sro Mar 23, 2005 8:10 pm
Temat postu: Bystrzaki z lokalnych portali
Portal Trójmiasto.pl ma na swoim koncie wiele błędów i wypaczeń. Muszę chyba zaopatrzyć mój monitor w szmatkę do wycierania. Oto jak według nich wygląda Sołdek :hihi:

Sołdek według trójmiasto.pl

seestrasse - Sro Mar 23, 2005 8:21 pm

cóś się skurczył... :hihi:
Grün - Sro Mar 23, 2005 8:52 pm

Może go nie karmią? :%
seestrasse - Sro Mar 23, 2005 10:42 pm

on się kurczy ze starości :D
Sabaoth - Pią Mar 25, 2005 12:29 pm

Nie chcę być za bardzo dociekliwy, ale co ma wspólnego alarm przeciwpożarowy z powodzią? :hmmm:
Woda będzie opanowana
i cytat:
Cytat:
W pomorskiem ogłoszono stan pogotowia przeciwpożarowego. Ale prawdopodobnie dojdzie tylko do miejscowych podtopień.

Mikołaj - Pią Mar 25, 2005 12:32 pm

oj jak będziemy takie błedy tropić, to ten wątek raz-dwa rozrośnie się do niebotycznych rozmiarów!
Sabaoth - Pią Mar 25, 2005 12:34 pm

Ale tu ja się boję, że zamiast zapobiegać powodzi nasi strażacy będą polewać falę powodziową ze swoich sikawek. I skończy się tragicznie :mrgreen:
Zoppoter - Pią Mar 25, 2005 12:36 pm

Sabaoth napisał/a:
Ale tu ja się boję, że zamiast zapobiegać powodzi nasi strażacy będą polewać falę powodziową ze swoich sikawek. I skończy się tragicznie :mrgreen:

Będzie pożar, strazacy zaleja go wodą i stąd te podtopienia.

Sabaoth - Pią Mar 25, 2005 12:41 pm

Aaaa, to teraz już wiem skąd się biorą powodzie, strażacy za dużo wody leją. :hihi:
Grün - Sob Kwi 23, 2005 9:40 am

Nuż w bżuh ortografii na dzielnica.pl
pumeks - Pon Kwi 25, 2005 8:34 am

To nic, wczoraj w TV widziałem reklamę środka (chyba Cillit?) który zwalczał m. in. "zaschnięty bród".
Zoppoter - Pon Kwi 25, 2005 8:35 am

pumeks napisał/a:
To nic, wczoraj w TV widziałem reklamę środka (chyba Cillit?) który zwalczał m. in. "zaschnięty bród".

Znaczy jak? Ponownie nawadniał tę rzekę wyschniętą? :mrgreen:

Sabaoth - Pon Kwi 25, 2005 8:57 am

Cytat:

To juz przestaje byc smieszne!

parker - Sob Lip 02, 2005 9:55 am

W księdze gości na Gdansk.pl:

Cytat:
Diana Wobolewicz, Bartoszyce

Często przejeżdżam przez Gdańsk , ale odwiedzałam go jako "turystka" tylko raz. Urzekła mnie jego STARÓWKA (300 km>>) (300 km>>) i Orunia (w Oruni zoo oraz ten piękny kościół).W Polsce mamy dużo pięknych miast i myślę ,że Gdańsk należy do ich czołówki.Co do waszej strony,to jest fajna, szkoda tylko, że nie macie czatu. :-)

:haha: :haha: :haha:

link

Zoppoter - Sob Lip 02, 2005 10:00 am

[quote="parker"]W księdze gości na Gdansk.pl:

Cytat:
Diana Wobolewicz, Bartoszyce

Często przejeżdżam przez Gdańsk , ale odwiedzałam go jako "turystka" tylko raz. Urzekła mnie jego STARÓWKA (300 km>>) (300 km>>) (300 km>>) i Orunia (w Oruni zoo oraz ten piękny kościół).

No i co? Dobrze, że nie napisała że to Orłowo albo Oksywie...

parker - Sob Lip 02, 2005 10:19 am

Od kiedy ty jesteś taki tolerancyjny dla bystrzaków? 8O
seestrasse - Sob Lip 02, 2005 11:25 am

Cytat:
w Oruni zoo oraz ten piękny kościół

chyba w Oruni Górnej :hihi:

rispetto - Sob Lip 02, 2005 11:50 am

W Orunii Górnej to mamy skocznię narciarską, a nie kościół. Igielitem wyłożą dach, Małysza zaproszą i będzie promocja miasta jak ta lala.
seestrasse - Sob Lip 02, 2005 11:58 am

och, skocznie są nie tylko na Oruni - również na ul. Trawki, w Jasieniu... czas zacząć zbierać kadrę (i śnieg) :hihi:
rispetto - Sob Lip 02, 2005 12:04 pm

No to może Gdański Turniej Czterech Skoczni? Jako letnie Grand Prix? :hihi:
seestrasse - Sob Lip 02, 2005 12:17 pm

rispetto, :ok: :haha:
Sabaoth - Sro Sie 17, 2005 6:00 am

No teraz to mnie już Wyborcza zakręciła :skolowany: W artykule Kamienica w centrum Gdańska grozi zawaleniem zaraz pod tytułem napisano: Jeśli miasto nie zabezpieczy domu w centrum Wrzeszcza, może dojść do tragedii! W związku z powyższym mam pytanie czy centrum Wrzeszcza to to samo co centrum Gdańska, czy nie? :P
Corzano - Sro Sie 17, 2005 6:06 am

Sabaoth napisał/a:
czy centrum Wrzeszcza to to samo co centrum Gdańska, czy nie? :P

Centrum jest między Siedlcami, a Suchaninem, przy schodach. :mrgreen:

Mikołaj - Sro Sie 17, 2005 9:46 am

Autorka jest z Wrzeszcza, może dla niej to centrum. :hihi:

Ale byli gorsi:
"Wrzeszcz był tak duży i tak mały, że wszystko, co na tym świecie wydarza się lub mogłoby się wydarzyć, wydarzyło się też lub mogło byłoby się wydarzyć we Wrzeszczu"

Sabaoth - Sro Sie 17, 2005 10:27 am

Mikołaj napisał/a:
Ale byli gorsi:
"Wrzeszcz był tak duży i tak mały, że wszystko, co na tym świecie wydarza się lub mogłoby się wydarzyć, wydarzyło się też lub mogło byłoby się wydarzyć we Wrzeszczu"

To jest poezja (prawie)! :evil: A porzadna gazeta ma podawac fakty, a nie teksty poetyckie.

Sabaoth - Czw Sie 18, 2005 5:38 pm

Wszedłem sobie na stronę UM i chciałem zobaczyć jaka jest w Gdańsku pogoda, strona z kamerkami trochę mnie zdołowała :wow: Od mojego ostatniego pobytu w Gdańsku ul. Długa i Długi Targ zmieniły się nie do poznania.
parker - Czw Sie 18, 2005 5:44 pm

To jest kamerka MHMG z wieży Ratusza i przez większość czasu pokazuje Długą i Długi Targ... a czasem widoczki jak wyżej, to się zmienia co jakiś czas. Widocznie nie chciało im się robić długiego podpisu :wink:
Mikołaj - Czw Sie 18, 2005 5:44 pm

Wieża nawet podobna do ratuszowej :hihi:
Sabaoth - Czw Sie 18, 2005 6:46 pm

No, widok taki trochę znajomy, ale żeby aż tak ratusz przebudowali :hihi: Swoją drogą, wyobraźcie sobie jakiegoś potencjalnego turystę, który wchodzi na tą stronę, po przyjeździe będzie zakręcony jak słoik ogórków kiszonych.
Corzano - Pią Gru 23, 2005 7:53 am

Z pewną taką nieśmiałością, bo sam pewności nie mam.
Z http://www.trojmiasto.pl/...l?id_news=18166
Cytat:
W ramach inwestycji drogowych, o których mówił prezydent, remontowane maja być ulice: Marynarki Wojennej, Wały Jagiellońskie i Podwale Grodzkie. Spora część pieniędzy przeznaczona została na inwestycje sportowe, przede wszystkim na budowę hali widowiskowo-sportowej Gdańska i Sopotu.

A to nia miała być Marynarki, ale Polskiej?

Sabaoth - Pią Gru 23, 2005 9:38 am

Cytat:

To chyba chodzi o ul. Marynarki dwurzędowej Adamowicza :hihi:

fritzek - Pią Gru 23, 2005 11:14 am

Corzano napisał/a:
Z pewną taką nieśmiałością, bo sam pewności nie mam.
Z http://www.trojmiasto.pl/...l?id_news=18166
Cytat:
W ramach inwestycji drogowych, o których mówił prezydent, remontowane maja być ulice: Marynarki Wojennej,

Wojenne to są warunki na tej ulicy...