|
Dawny Gdańsk
|
|
Errata - Bystrzaki z lokalnych portali
Sabaoth - Sro Mar 23, 2005 8:10 pm Temat postu: Bystrzaki z lokalnych portali Portal Trójmiasto.pl ma na swoim koncie wiele błędów i wypaczeń. Muszę chyba zaopatrzyć mój monitor w szmatkę do wycierania. Oto jak według nich wygląda Sołdek
Sołdek według trójmiasto.pl
seestrasse - Sro Mar 23, 2005 8:21 pm
cóś się skurczył...
Grün - Sro Mar 23, 2005 8:52 pm
Może go nie karmią?
seestrasse - Sro Mar 23, 2005 10:42 pm
on się kurczy ze starości
Sabaoth - Pią Mar 25, 2005 12:29 pm
Nie chcę być za bardzo dociekliwy, ale co ma wspólnego alarm przeciwpożarowy z powodzią?
Woda będzie opanowana
i cytat:
Cytat: | W pomorskiem ogłoszono stan pogotowia przeciwpożarowego. Ale prawdopodobnie dojdzie tylko do miejscowych podtopień. |
Mikołaj - Pią Mar 25, 2005 12:32 pm
oj jak będziemy takie błedy tropić, to ten wątek raz-dwa rozrośnie się do niebotycznych rozmiarów!
Sabaoth - Pią Mar 25, 2005 12:34 pm
Ale tu ja się boję, że zamiast zapobiegać powodzi nasi strażacy będą polewać falę powodziową ze swoich sikawek. I skończy się tragicznie
Zoppoter - Pią Mar 25, 2005 12:36 pm
Sabaoth napisał/a: | Ale tu ja się boję, że zamiast zapobiegać powodzi nasi strażacy będą polewać falę powodziową ze swoich sikawek. I skończy się tragicznie |
Będzie pożar, strazacy zaleja go wodą i stąd te podtopienia.
Sabaoth - Pią Mar 25, 2005 12:41 pm
Aaaa, to teraz już wiem skąd się biorą powodzie, strażacy za dużo wody leją.
Grün - Sob Kwi 23, 2005 9:40 am
Nuż w bżuh ortografii na dzielnica.pl
pumeks - Pon Kwi 25, 2005 8:34 am
To nic, wczoraj w TV widziałem reklamę środka (chyba Cillit?) który zwalczał m. in. "zaschnięty bród".
Zoppoter - Pon Kwi 25, 2005 8:35 am
pumeks napisał/a: | To nic, wczoraj w TV widziałem reklamę środka (chyba Cillit?) który zwalczał m. in. "zaschnięty bród". |
Znaczy jak? Ponownie nawadniał tę rzekę wyschniętą?
Sabaoth - Pon Kwi 25, 2005 8:57 am
Cytat: | To nic, wczoraj w TV widziałem reklamę środka (chyba Cillit?) który zwalczał m. in. "zaschnięty bród". |
To juz przestaje byc smieszne!
parker - Sob Lip 02, 2005 9:55 am
W księdze gości na Gdansk.pl:
Cytat: | Diana Wobolewicz, Bartoszyce
Często przejeżdżam przez Gdańsk , ale odwiedzałam go jako "turystka" tylko raz. Urzekła mnie jego STARÓWKA (300 km>>) (300 km>>) i Orunia (w Oruni zoo oraz ten piękny kościół).W Polsce mamy dużo pięknych miast i myślę ,że Gdańsk należy do ich czołówki.Co do waszej strony,to jest fajna, szkoda tylko, że nie macie czatu. :-)
|
link
Zoppoter - Sob Lip 02, 2005 10:00 am
[quote="parker"]W księdze gości na Gdansk.pl:
Cytat: | Diana Wobolewicz, Bartoszyce
Często przejeżdżam przez Gdańsk , ale odwiedzałam go jako "turystka" tylko raz. Urzekła mnie jego STARÓWKA (300 km>>) (300 km>>) (300 km>>) i Orunia (w Oruni zoo oraz ten piękny kościół). |
No i co? Dobrze, że nie napisała że to Orłowo albo Oksywie...
parker - Sob Lip 02, 2005 10:19 am
Od kiedy ty jesteś taki tolerancyjny dla bystrzaków?
seestrasse - Sob Lip 02, 2005 11:25 am
Cytat: | w Oruni zoo oraz ten piękny kościół |
chyba w Oruni Górnej
rispetto - Sob Lip 02, 2005 11:50 am
W Orunii Górnej to mamy skocznię narciarską, a nie kościół. Igielitem wyłożą dach, Małysza zaproszą i będzie promocja miasta jak ta lala.
seestrasse - Sob Lip 02, 2005 11:58 am
och, skocznie są nie tylko na Oruni - również na ul. Trawki, w Jasieniu... czas zacząć zbierać kadrę (i śnieg)
rispetto - Sob Lip 02, 2005 12:04 pm
No to może Gdański Turniej Czterech Skoczni? Jako letnie Grand Prix?
seestrasse - Sob Lip 02, 2005 12:17 pm
rispetto,
Sabaoth - Sro Sie 17, 2005 6:00 am
No teraz to mnie już Wyborcza zakręciła W artykule Kamienica w centrum Gdańska grozi zawaleniem zaraz pod tytułem napisano: Jeśli miasto nie zabezpieczy domu w centrum Wrzeszcza, może dojść do tragedii! W związku z powyższym mam pytanie czy centrum Wrzeszcza to to samo co centrum Gdańska, czy nie?
Corzano - Sro Sie 17, 2005 6:06 am
Sabaoth napisał/a: | czy centrum Wrzeszcza to to samo co centrum Gdańska, czy nie? |
Centrum jest między Siedlcami, a Suchaninem, przy schodach.
Mikołaj - Sro Sie 17, 2005 9:46 am
Autorka jest z Wrzeszcza, może dla niej to centrum.
Ale byli gorsi:
"Wrzeszcz był tak duży i tak mały, że wszystko, co na tym świecie wydarza się lub mogłoby się wydarzyć, wydarzyło się też lub mogło byłoby się wydarzyć we Wrzeszczu"
Sabaoth - Sro Sie 17, 2005 10:27 am
Mikołaj napisał/a: | Ale byli gorsi:
"Wrzeszcz był tak duży i tak mały, że wszystko, co na tym świecie wydarza się lub mogłoby się wydarzyć, wydarzyło się też lub mogło byłoby się wydarzyć we Wrzeszczu" |
To jest poezja (prawie)! A porzadna gazeta ma podawac fakty, a nie teksty poetyckie.
Sabaoth - Czw Sie 18, 2005 5:38 pm
Wszedłem sobie na stronę UM i chciałem zobaczyć jaka jest w Gdańsku pogoda, strona z kamerkami trochę mnie zdołowała Od mojego ostatniego pobytu w Gdańsku ul. Długa i Długi Targ zmieniły się nie do poznania.
parker - Czw Sie 18, 2005 5:44 pm
To jest kamerka MHMG z wieży Ratusza i przez większość czasu pokazuje Długą i Długi Targ... a czasem widoczki jak wyżej, to się zmienia co jakiś czas. Widocznie nie chciało im się robić długiego podpisu
Mikołaj - Czw Sie 18, 2005 5:44 pm
Wieża nawet podobna do ratuszowej
Sabaoth - Czw Sie 18, 2005 6:46 pm
No, widok taki trochę znajomy, ale żeby aż tak ratusz przebudowali Swoją drogą, wyobraźcie sobie jakiegoś potencjalnego turystę, który wchodzi na tą stronę, po przyjeździe będzie zakręcony jak słoik ogórków kiszonych.
Corzano - Pią Gru 23, 2005 7:53 am
Z pewną taką nieśmiałością, bo sam pewności nie mam.
Z http://www.trojmiasto.pl/...l?id_news=18166
Cytat: | W ramach inwestycji drogowych, o których mówił prezydent, remontowane maja być ulice: Marynarki Wojennej, Wały Jagiellońskie i Podwale Grodzkie. Spora część pieniędzy przeznaczona została na inwestycje sportowe, przede wszystkim na budowę hali widowiskowo-sportowej Gdańska i Sopotu. |
A to nia miała być Marynarki, ale Polskiej?
Sabaoth - Pią Gru 23, 2005 9:38 am
Cytat: | A to nia miała być Marynarki, ale Polskiej? |
To chyba chodzi o ul. Marynarki dwurzędowej Adamowicza
fritzek - Pią Gru 23, 2005 11:14 am
Corzano napisał/a: | Z pewną taką nieśmiałością, bo sam pewności nie mam.
Z http://www.trojmiasto.pl/...l?id_news=18166
Cytat: | W ramach inwestycji drogowych, o których mówił prezydent, remontowane maja być ulice: Marynarki Wojennej, |
A to nia miała być Marynarki, ale Polskiej? |
Wojenne to są warunki na tej ulicy...
|
|