Dawny Gdańsk

Na papierze, ekranie i w Mieście - Osiem złotych za metr

Marcin - Wto Mar 08, 2005 1:30 am
Temat postu: Osiem złotych za metr
Osiem złotych za metr
Cytat:
To, niestety, kolejny już przypadek obdzielania znanych prezydentowi gastronomów najatrakcyjniejszymi lokalami na starówce (300 km>>).

:evil: I znów Sławomir Sowula (oraz Grzegorz Szaro).

Grün - Wto Mar 08, 2005 1:38 am

Standard. Niektórzy się nigdy nie nauczą... :evil:
Marcin - Wto Mar 08, 2005 1:41 am

A może trzeba podesłać im link do artykułu o "starówce (300 km>>)"? Może Wyborczej nie czytają? :hihi:
parker - Wto Mar 08, 2005 10:46 am

Pewnie, że nie czytają, sam mi taki jeden z GW o tym mówił.
A co do artykułu... jak zobaczyłam tytuł, to już mi się nawet nie chciało dalej czytać :II

Sabaoth - Wto Mar 08, 2005 10:57 am

Komentarze sa fajne. :II
pumeks - Wto Mar 08, 2005 11:21 am

Szykuje się następna draka z tego gatunku... pewien znany pan z branży bursztynowej już uzgodnił z władzami, że zakupią jego kolekcję dla MHMG. I w rozliczeniu ma dostać atrakcyjne parcele na mieście. Z tego co wiem, to wycena tejże kolekcji została bardzo wyśrubowana (zdaniem innego pana ze środowiska bursztynowego - niekiedy do 300% wartości rynkowej), więc pewnie grunty które dostanie będą należały do atrakcyjnych :II
Corzano - Wto Mar 08, 2005 11:27 am

Pomyśleć, ze wycieka tylko część informacji o przekrętach. Można poczuć się jak obcy w jakimś domu wariatów.
mat - Wto Mar 08, 2005 4:33 pm

cyt.
Prezydent Paweł Adamowicz, który wydał na to zgodę, nie widzi problemu.

No to już mnie uspokoił uffff (a już sobie myślałem).To jakiś syndrom polskich prezydentów ,żaden nie widzi problemu (od tych wielkich po małych). :evil: Wszystko jest zgodnie z prawem - z przepisami dokładniej pisząc ale czy aby napewno jest "fair".