|
Dawny Gdańsk
|
 |
Napisy - napisy "z szuflady"
jahrek - Pon Mar 07, 2005 11:36 pm Temat postu: napisy "z szuflady" Witam. Jako "nowy" wkupię się na początek kilkoma zdjęciami z archiwum. Kiedyś tropienie starych napisów i śladów historii bylo moja prawdziwą pasją. Nie realizuje jej niestety od dlugiego czasu, a zgromadzone zbiory rozpierzchly się przez wlasne zaniedbanie bądz zapominalstwo, przy okazji wystaw, badz publikacji w prasie... Na szczęście klisze (gdzieś ) mam....Prezentuję to co znalazlem dziś...po pobieżnym zapoznaniu się z wątkiem i galerią Mikolaja śmiem twierdzić, że chyba ich jeszcze nie bylo.. a jeśli byly to zobaczcie je z mojej perspektywy ;) -PS, sorry za jakość, to skany zdjęć wykonanych w polowie lat.90tych, nie wiem ile z objektów na nich przedstawionych jeszcze istnieje ;) może ktos sprawdzi i zamieśći uaktualnioną wersję ;) pozdrawiam
Sabaoth - Pon Mar 07, 2005 11:42 pm
Ciekawe! Kto sprawdzi, czy jeszcze są?
Grün - Pon Mar 07, 2005 11:42 pm
Bardzo ładne Dołączasz do grona tropicieli kanałowych
Mikołaj - Pon Mar 07, 2005 11:53 pm
Dobry sposób na wkupienie!
jahrek - Pon Mar 07, 2005 11:56 pm
Czuję się zaszczycony, dzieki ;) pokazalem kanaly, gdyż calą kolekcję malowidel, reklam i napisów odnalazlem dziś w Galerii Dawnego Gdańska. To chyba jedyne które się nie powtarzaja z juz zamieszczonymi
pumeks - Wto Mar 08, 2005 8:54 am
Sabaoth napisał/a: | Ciekawe! Kto sprawdzi, czy jeszcze są? |
Napisy z 1938 r. drapane na Mariackiej - są.
A gdzie jest ulica Dylinki we Wrzeszczu?
jahrek - Wto Mar 08, 2005 12:35 pm
należy się więc sprostowanie z mej strony....faktycznie-na odwrocie zdjęcia mialem opis "ul.Dylinki", ale Dylinki jest na Zamcysku...a nie we Wrzeszczu, a przez mglę pamietam że bylo to gdzieś przy Akademii, wiec pewnie chodzi o Dębinki....przepraszam za zamieszanie, jeśli ktoś szukal...
Grün - Wto Mar 08, 2005 12:36 pm
Przy jakiej Akademii
Sabaoth - Wto Mar 08, 2005 12:38 pm
Rektorze, sa w Gdansku jeszcze inne, mniej znane Akademia, np. Medyczna i pewnie ta mial jahrek na mysli
jahrek - Wto Mar 08, 2005 12:42 pm
sorry, myslalem że zestawienie "Akademia" i "Dębinki" kaze od razu mysleć o Medycznej ;)
Grün - Wto Mar 08, 2005 12:52 pm
No toć ja się tylko pytam
|
|