Dawny Gdańsk

Sprawy techniczne - Problemy z Bildindexem

Makabunda - Wto Lut 22, 2005 9:34 am

Nie wiem czy powinienem pisać na ten temat w tym miejscu ale w końcu chodzi o linka.
Mam kłopoty z bildindex-em. Na tema t Gdańska wyświetla mi sie tam tylko jedna strona z napisem "Freie Stadt Danzig". Po fotkach ani śladu. Wiecie coś na ten temat?

Marcin - Wto Lut 22, 2005 9:45 am

:hmmm: U mnie - alles in ordnung.
Makabunda - Wto Lut 22, 2005 2:53 pm

To może poprosiłbym o krótką instrukcję poruszania się w BILDINDEXie. Kiedyś robiłem to bez problemu a teraz wzięło się i zrąbało.
Pietrucha - Wto Lut 22, 2005 3:46 pm

Cytat:
Nie wiem czy powinienem pisać na ten temat w tym miejscu ale w końcu chodzi o linka.
Mam kłopoty z bildindex-em. Na tema t Gdańska wyświetla mi sie tam tylko jedna strona z napisem "Freie Stadt Danzig". Po fotkach ani śladu. Wiecie coś na ten temat?

Miałem identyczny problem, po czasie wszystko eróciło do normy, myślałem, że na stronie cuś się zepsuło. Ale teraz mi wszystko działa. :???:

rispetto - Wto Lut 22, 2005 3:54 pm

Przypomina sobie ktoś może adres strony Biblioteki Kongresu z fotkami z Gdańska? Były tam takie pięknie staloryty udostępnione w TIFFach po 30 MB. Szukam i szukam i nie mogę znaleźć, a ta szukajak ana stronie LoC jest jak dla mnie mało "user-friendly"
Grün - Wto Lut 22, 2005 9:24 pm

Bo trzeba kliknąć na ikonkę foldera a nie na słowo Danzig. Spróbuj i powiedz czy działa.
Makabunda - Sro Lut 23, 2005 11:47 am

Grün napisał/a:
Bo trzeba kliknąć na ikonkę foldera a nie na słowo Danzig. Spróbuj i powiedz czy działa.

Niestety ani na domowym komputerze ani w co gorsza w pracy :hiihihi: nie mogę wejść w Danzig na BILDINDEX-ie. Kolega w pokoju obok może wejść ale on ma Windows XP a ja Windows 2000. Z kolei koleżanka obok tez ma Windows 2000 i jej działa. Po prostu fatum krąży nad moimi komputerami. Tylko siąść i płakać :mur:

rispetto - Sro Lut 23, 2005 11:52 am

Może administrator Twojej sieci widząc, że spędzasz całe dnie nw Bildindexie coś Ci zablokował :hihi: Straszni są Ci administratorzy. Wiem, bo sam nim jestem :hihi:
Makabunda - Sro Lut 23, 2005 12:19 pm

:hurra:
Już po problemie.
Mój Administrator tna moją prośbę przyszedł zdiagnozował problem i zainstalował mi IE 6 bo miałem IE 5 co było źródłem problemów. A na koniec życzył mi powodzenia i kazał pozdrowić wszystkich Adminów jakich znam. Niniejszym to czynię.

Już po problemie.
Mój Administrator tna moją prośbę przyszedł zdiagnozował problem i zainstalował mi IE 6 bo miałem IE 5 co było źródłem problemów. A na koniec życzył mi powodzenia i kazał pozdrowić wszystkich Adminów jakich znam. Niniejszym to czynię.

Już po problemie.
Mój Administrator na moją prośbę przyszedł zdiagnozował problem i zainstalował mi IE 6 bo miałem IE 5 co było źródłem problemów. A na koniec życzył mi powodzenia i kazał pozdrowić wszystkich Adminów jakich znam. Niniejszym to czynię.

Sabaoth - Sro Lut 23, 2005 12:21 pm

Jakie piekne potrojne pozdrowienia :mrgreen: Admini calego swiata, laczcie sie!
lucy - Sro Lut 23, 2005 12:23 pm

Sabaoth napisał/a:
Jakie piekne potrojne pozdrowienia :mrgreen: Admini calego swiata, laczcie sie!

To pewnie z zachwytu, ze juz po problemie :hiihihi:

Grün - Sro Lut 23, 2005 12:30 pm

Może przy okazji, niechcąco zainstalował Makabundzie multiplikator postów? :^^
Marek Z - Czw Lut 24, 2005 1:04 am

Albo jego komp z radości, że dostał nowego IE nabawił się czkawki.. :D