Dawny Gdańsk

Sprawy techniczne - Błąd na stronie (???)

Petelka - Czw Gru 30, 2004 12:45 am
Temat postu: Błąd na stronie (???)
Nie wiem czy to kwestia czegoś w moim kompie czy nie, ale przy otwieraniu wątków do przeczytania, na dolnej listwie pojawia mi się ostrzeżenie o błędzie na stronie. W końcu wątek otwiera się (dosyć wolno), ale równocześnie często pojawia się komuniktat: "Gotowe, ale występują błędy na stronie" (???)
Czy to tylko u mnie, czy u Was też to występuje?

Pietrucha - Czw Gru 30, 2004 12:52 am

Tak, ja też to zauwazyłem, myślałem że to wina Neostrady z której korzystam od kilku dni. Jak pokazuje się to ostrzeżenie nie można np. cytować. Wystarczy jednak odświeżyć aby problem znikną.
Mikołaj - Czw Gru 30, 2004 1:39 am

Mam wrażenie, że ta informacja o błędach jest związana z obsługą javy, przemądrzały windows coś blokuje.
Ale jeśli jedyną dolegliwością jest ten żółty znaczek na dolnym pasku, to chyba nie ma o czym mówić...

Corzano - Czw Gru 30, 2004 8:26 am

Używam Firefoxa i nic takiego w nim nic nie występuje. Zgaduję, że osoby, które mają te problemy korzystają z IE.
Pietrucha - Czw Gru 30, 2004 4:02 pm

Cytat:
Ale jeśli jedyną dolegliwością jest ten żółty znaczek na dolnym pasku, to chyba nie ma o czym mówić...

Troche utrudnia korzystanie z szybkiej odpowiedzi, ale wielkim problemem to nie jest, ponieważ można to obejść po przez odświeżenie strony.

Cytat:
Zgaduję, że osoby, które mają te problemy korzystają z IE.

A co to jest IE ?

Corzano - Czw Gru 30, 2004 4:05 pm

MS Internet Explorer
Petelka - Czw Gru 30, 2004 10:10 pm

Cytat:
le jeśli jedyną dolegliwością jest ten żółty znaczek na dolnym pasku, to chyba nie ma o czym mówić...

Trochę wolno się otwiera i nie wiem kiedy nadrobię te 180 zaległych postów... :hihi:

Marek Z - Czw Sty 06, 2005 7:32 pm

A ja używam IE i nie mam żadnego żółtego znaczka na dolnym pasku. :P
lucy - Czw Sty 06, 2005 7:55 pm

Marek Z napisał/a:
A ja używam IE i nie mam żadnego żółtego znaczka na dolnym pasku. :P

Ja też mam IE i mam pasek :wink:
Marku, może go nie zauważyłeś bo ja dopiero wtedy jak Pętelka o tym napisała :D

Marek Z - Czw Sty 06, 2005 8:10 pm

Cytat:
Marku, może go nie zauważyłeś

Sprawdziłem, nigdzie nie ma takiego znaczka. :P

Sabaoth - Wto Sty 11, 2005 10:49 am

Ja w IE nie mam problemow, mialem za to problemy w Firefoxie, nie moglem szybko cytowac :II Dlatego z niego zrezygnowalem.
Corzano - Wto Sty 11, 2005 11:00 am

Sabaoth napisał/a:
mialem za to problemy w Firefoxie, nie moglem szybko cytowac

To akurat nie jest błędem Firefoxa, a cechą tego typu for i zastosowanych w nich rozwiązań. Ff lepiej interpretuje style (css), jest bardziej konfigurowalny, bezpieczniejszy i cały czas się rozwija, czego o IE od conajmniej 2 lat powiedzieć nie można. Mówie Ci to jako do niedawna zagożały użytkownik "wyłącznie IE". :)

Sabaoth - Wto Sty 11, 2005 11:14 am

Ale glownym powodem rezygnacji z Ff byly jego problemy z moja strona wykorzystujaca skrypty Javy. :II
Corzano - Wto Sty 11, 2005 11:19 am

Wydaje mi się, że ten skrypt jest źle napisany. Nie gniewaj się, Sabaoth, to nic osobistego. Po prostu na wielu innych stronach ten problem nie występuje.
Sabaoth - Wto Sty 11, 2005 11:28 am

Moze i masz racje, to sa dwa skrypty na raz i jak sie kliknie dwa razy to dziala w Ff, tak jakby kazdy skrypt wywolywal osobno.
Petelka - Wto Sty 11, 2005 12:02 pm

Zdecydowanie nie jest to kwestia przeglądarki: i w pracy i w domu używam IE, w pracy nie mam problemu, w domu - tak. Już prędzej Windowsa, bo pracuję na dwóch różnych (w domu XP, w pracy 95)...
Pietrucha - Wto Sty 11, 2005 1:34 pm

Pętelko ja też używam XP i mam ten sam problem co Ty
Corzano - Wto Sty 11, 2005 1:44 pm

Używam XP i problemu nie mam. Jeśli to nie przeglądarka i nie system, to może ich połączenie. :hmmm: