|
Dawny Gdańsk
|
 |
Nie-dawny Gdańsk - [Gazeta] Koleżanki na oliwskich hu¶tawkach
Corzano - Pi± Gru 17, 2004 10:33 am Temat postu: [Gazeta] Koleżanki na oliwskich hu¶tawkach Ze strony: http://miasta.gazeta.pl/t...12,2450517.html
iza napisał/a: | Uczniowie dziewięciu oliwskich szkół podstawowych i gimnazjów ruszyli w teren z aparatami fotograficznymi. Utrwalali na kliszy star± Oliwę, Przymorze, Żabiankę i Jelitkowo. Efektem jest wystawa
Efektem jest wystawa, któr± można ogl±dać w Zespole Kształcenia Podstawowego i Gimnazjalnego nr 17, składa się na ni± 264 zdjęć wykonanych przez 64 młodych fotografów.
- Za rok planujemy rozszerzyć formułę na cały Gdańsk - mówi Jolanta Dybizbańska, nauczycielka plastyki w ZKPiG 17, która zorganizowała konkurs. - Od zawsze zachęcam uczniów do robienia zdjęć. Podczas spacerów i podczas lekcji, kiedy opowiadam im o kompozycji w fotografii. Wiedz±, że robienie pocztówek nie ma sensu, że trzeba patrzeć na ¶wiat po swojemu.
Laureatk± Grand Prix została Agata Kostrzewa, uczennica III klasy Gimnazjum nr 24 za cykl "Koleżanki na placu zabaw".
- Moje koleżanki zdecydowanie nie należ± do poważnych i st±d ten cykl - ¶mieje się laureatka. - Kiedy zaczęły się bawić na hu¶tawkach i drabinkach, postanowiłam to udokumentować. To mój pierwszy sukces.
Zdjęcia można ogl±dać do 22 grudnia (ul. W±sowicza 30), od poniedziałku do pi±tku w godzinach 8-19. W styczniu wystawa trafi do biblioteki oliwskiej. |
|
|