|
Dawny Gdańsk
|
 |
Poszukuję/mam/oddam - szukam wszelkim planów gdańska i okolic
kuba_gd - Sro Gru 15, 2004 1:35 pm Temat postu: szukam wszelkim planów gdańska i okolic szukam planów okolic gdańska z lat 1700-1850
i jeszcze jedno może ktoś zna program w którym można nakładac mapy na siebie...
pozdrawiam
Sabaoth - Sro Gru 15, 2004 1:46 pm
Cytat: | może ktoś zna program w którym można nakładac mapy na siebie |
Prawie każdy program graficzny to potrafi, pytanie tylko jak to robi.
kuba_gd - Sro Gru 15, 2004 3:39 pm
to może ktoś by mnie tego nauczył.....
bo niestety nie ma pojęcia jak to zrobić.....
mój znajomy poznał tą trudną sztuką i efekty takich nałożeń czasami bardzo zaskakują....
Pepo - Nie Gru 19, 2004 2:38 pm
Nic odkrywczego nie powiem w sumie , ale polecam zbiory bibliotekę PAN w Gdańsku. Albo możesz coś znaleźć wśród literatury (np. Szopołowska Zofia zebrała i opisała część planów Gdańska, Sopotu i okolic w jeden kodeks) albo - jeśli się ładnie uśmiechniesz (i "rozdmuchasz" sprawę, że Ci bardzo zależy) to dostaniesz się do pracowni zbiorów kartograficznych PAN, gdzie można siedzieć godzinami ;)
DarioB - Nie Sty 09, 2005 1:20 am Temat postu: Re: szukam wszelkim planów gdańska i okolic
kuba_gd napisał/a: | szukam planów okolic gdańska z lat 1700-1850
i jeszcze jedno może ktoś zna program w którym można nakładac mapy na siebie...
pozdrawiam |
Chociażby Adobe Photoshop nakładasz jedną na drugą i jedziesz procentowo z pokryciem Przesuwasz, obracasz itp........
danziger - Sob Kwi 02, 2005 4:42 pm
Mam nadzieję, że treśc postu pasuje tutaj
A chodzi mi o to, że widziałem w Bówce reprinty mapy FSD - całkiem ładne i dość spore (na oko jakiś metr na półtora, może trochę mniejsze). Kosztowało toto 28 zł,co wydało mi się ceną nieco wygórowaną, a że Bówka do najtańszych sklepów nie należy, to zastanawiam się, czy takie mapki można nabyć gdzieś indziej, po nioższej cenie - czy ktoś z Was się orientuje?
Mapka była fizyczna, z zaznaczonymi granicami WMG.
|
|