Dawny Gdańsk

Poszukuję/mam/oddam - Szukam!

danziger - Pią Gru 10, 2004 9:02 am
Temat postu: Szukam!
Szukam (za rozsądna cenę, of course) nastepujących rzeczy:

1. kwartalnik "był sobie gdańsk" - numer 2
2. Historia Gdańska - chodzi mi o ta 5cio tomową kobyłę, zdaje się, że pod redakcją Cieślaka (?), a konkretnie o tomy: 2, 4 i 5

Gdyby ktos miał i chciał się pozbyc, albo wiedzial gdzie to mozna dostać, to bardzo proszę o info (najlepiej na priva).
Pzdrw.

Mikołaj - Pią Gru 10, 2004 9:58 am

Historię... widziałem niedawno na allegro
pumeks - Pią Gru 10, 2004 10:05 am

Na Allegro widuję tomy I, II i III (ten ostatni w dwóch tomach). Tom IV jest chyba najtrudniejszy do zdobycia, ale jeśli szukasz V, to zajrzyj do księgarni na rogu Łagiewników i Aksamitnej, mam wrażenie że tam może jeszcze być.
danziger - Pią Gru 10, 2004 10:01 pm

Dzięki.
Na allegro nie widziałem, choć zaglądam tam prawie codziennie, ale kto wie, może jeszcze znajdę.
Tom III mozna dostać wszędzie (mam go oczywiscie), tom I też mam - "odziedziczony".
Sprawdzę tę księgarnię - dzięki za info. Ale jakby ktoś mial w domowych zapasach, to niech się zgłasza!
Pzdrw.

DarioB - Nie Sty 09, 2005 1:23 am
Temat postu: Re: Szukam!
danziger napisał/a:
Szukam (za rozsądna cenę, of course) nastepujących rzeczy:

1. kwartalnik "był sobie gdańsk" - numer 2
2. Historia Gdańska - chodzi mi o ta 5cio tomową kobyłę, zdaje się, że pod redakcją Cieślaka (?), a konkretnie o tomy: 2, 4 i 5

Gdyby ktos miał i chciał się pozbyc, albo wiedzial gdzie to mozna dostać, to bardzo proszę o info (najlepiej na priva).
Pzdrw.

Po antykwariatach biegałeś??? Na Dmowskiego czasem widziałem. Sam muszę kiedyś kumpla poprasić by mi zrobił prezent i oddał swoja wsztystkie tomy :)

Corzano - Pią Sty 28, 2005 8:32 am

Wczoraj widziałem IV tom w antykwariacie na Dmowskiego.
danziger - Pią Sty 28, 2005 9:18 am

Corzano napisał/a:
Wczoraj widziałem IV tom w antykwariacie na Dmowskiego.

Dzięki za info

Corzano - Pią Sty 28, 2005 12:52 pm

Nie ma sprawy. Dość często jestem w antykwariatach, więc jak ktoś czegoś szuka, to mogę zerknąć i dać znać, jakby coś było (chyba, że kupię to dla siebie :% ).
Marek Z - Pią Sty 28, 2005 3:02 pm

Cytat:
Dość często jestem w antykwariatach, więc jak ktoś czegoś szuka, to mogę zerknąć i dać znać,

Corzano, jak jeszcze gdzieś zobaczysz HG, tom II, IV i V, to daj znać. Też ich poszukuję.

Corzano - Czw Mar 31, 2005 2:49 pm

Tak przy okazji - od wtorku antykwariat na Dmowskiego jest zamknięty do odwołania. Teraz czyszczą go z książek. :II
lusinek1 - Wto Maj 17, 2005 11:37 pm

Marek Z napisał/a:
...jak jeszcze gdzieś zobaczysz HG, tom II, IV i V, to daj znać. Też ich poszukuję.

Hmm... Tom II to ja chyba widziałem gdzieś w Gdyni... :hmmm:
Jeżeli to ciągle aktualne, Marku Z, to mogę sprawdzić przy najbliższej okazji :)

Corzano - Pon Cze 13, 2005 6:05 pm

Cytat:
Tak przy okazji - od wtorku antykwariat na Dmowskiego jest zamknięty do odwołania.

Już otwarty i zauważyłem tam dziś książkę, którą sam bym kupił, gdybym miał akurat wolne 80 zł: "Jeden wiek w jednym miescie". Może ktoś z Was jeszcze nie ma. Poza tym zauważyłem 3 pierwsze tomy Wspomnień gdańskiego bówki.