Wysłany: Pią Lip 25, 2008 10:40 pm Nasyp kolejowy i mostki Gdańsk-Strzyża-Oliwa
Przeglądam forum i poszukuję w wyszukiwarce Strzyży i nasypu kolejowego w pobliskim lesie, ale nic nie odnalazłem. Czy może kojarzycie jakieś stare zdjęcia wiaduktów kolejowych nad ulicą Polanki i Wita Stwosza i dalszej trasy do wysokości Brętowa ?? Znalazłem na forum ciekawy wątek o dokładnej lokalizacji przystanku Brętowo, ale to wszystko.
Pytanie wracające jak bumerang na tym forum O ile wiem, nikt nie pokazał innych zdjęć niż te z 1945 r., po wysadzeniu wiaduktów. Ale może kiedyś takie zdjęcia wypłyną, kto wie...
Ewentualnie może są jakieś zdjęcia lotnicze z 1943/44 ? Amerykanie, Anglicy czy Rosjanie często zasadzali się na loty wywiadowcze i bombowe nad Trójmiastem. Może stan linii także uchycili? Może jakiś pociąg akurat jechał ?
_________________ "Ci, którzy się boją, umierają codziennie. Ci, którzy się nie boją, umierają tylko raz."
Giovanni Falcone (1939-1992), włoski sędzia śledczy, poległy w walce z mafią.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum