Ten post jest wyjątkowy, w dalszym ciągu nie będę zabierał głosu w dyskusjach ale dla tego zdjęcia zrobiłem wyjątek.
Zdjęcie zostało zrobione przez Willego Kellera, który jako radiooperator na statku "Park Victory" przypłynął w styczniu 1946 r. do Gdańska. Wybrał się on z aparatem marki Leica i rolką kolorowego filmu i sfocił Gdańsk. Oto jedno ze zdjęć:
I komu to przeszkadzało?
Najgorsze, że muszę codziennie spoglądać na obecne "mauzoleum" codziennie przez okna biura! A mając w tle doniesienia prasowe o malwersacjach ostatniej dyrekcji, robi mi się dodatkowo nienajlepiej... ;/
Porównuję zdjęcia Sabiego i Kazika,i wychodzi mi że budynek teatru był odbudowywany.Na zdjęciu Saba widać zniszczony szczyt i trzy kolumny, a na fotce Kazika są już cztery kolumny i odbudowany szczyt.Czyżby ówcześnie były plany odbudowy teatru w dawnym kształcie?
_________________ Bacz byś nie zgłupiał od mądrości swojej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum