Jak komuś się będzie jutro, tj. 19.VIII nudziło to może wybrać się na boczne wodowanie w Stoczni Północnej. Planowo ma odbyć się o 14:00 i będzie widoczne z mostu na Ostrów.
Wodowana jednostka to prom Folkestad (L 87,6 m, B 16,4 m).
Oczywiście, że nie. Wcześniej są przemówienia i nadanie imienia.
Cytat:
Ile czasu trwa takie wodowanie?
Sam zjazd z takiej pochylni do 10 sekund, przeważnie mieści się w 5. I raczej nikt z przeprowadzających wodowanie i właścicieli statku nie chciałby, aby trwało dłużej.
Grün napisał/a:
Na trzecim zdjęciu wygląda jakby od razu pod wodę poszedł
Bardzo bym chciała zobaczyć boczne wodowanie. Kiedyś już prawie widziałam, byłam w Północnej, wysłuchałam oficjalnych przemówień i... coś się popsuło
Będę jak dacie znać, że będzie "wodowianie"
Zwykle wiem wcześniej o wodowaniach w Gdańsku, więc nie ma problemu, moge napisać. Nie pisałem o kazdym, bo nie wzbudzały one zainteresowania.
Otatnie wodowanie w było przedwczoraj w Gdyni.
Też z chęcią się dowiem "przed" ;) W sumie mam już kilka obfotografowanych, ale zawsze można coś lepiej zrobić ;) Marzy mi się wodowanie przy gęsto zasnutym ciemnymi chmurami nbiebie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum