Wysłany: Nie Wrz 23, 2012 11:41 pm witam serdecznie
witam serdecznie wszystkich użytkowników forum. Z wykształcenia archeolog i konserwator zabytków. Z zamiłowania audiofil i hobbysta astronom. W Gdańsku spędziłem 2 lata swojego życia. Wspaniałe miasto - teraz mieszkam w Toruniu - tu także jest pięknie i historia bogata.
Witajcie wszyscy!Mówia do mnie Spike i jestem kolejnym entuzjastą Gdańska,chociaż urodziłęm urodziłem sie w Gdyni i tam też mieszkam kocham tak samo oba te miasta Gdańsk znam od małego poprzez rodzine mamy-dziadkowie mieszkali we Wrzeszczu,wczesniej Stogach a generalnie sa z Kociewia.Jak to dawniej bywało rodzina mamy jest dosc spora tak wiec odwiedzałem rodzine na Zaspie,Przeróbce,Wrzeszczu.Ciekawostka jest ze nawiedzałem tez Stawowie bo wujo mieszkał w nie istniejacym juz małym domku obok dworu.Miałem nawet kolo 4 letni gdanski epizod na Przymorzu;)Na forum wchodze od lat ale teraz cos mnie pokusiło zeby sie odezwać-niestety jako zapewne kolejny truteń zadajacy pytania a nie wnoszacy za duzo nowej wiedzy
Pozdrawiam !!!!
Witam wszystkich na forum.
Fascynuja mnie stare zdjecia, ktorych jest tu bardzo duzo. Szczegolnie interesuje mnie ulica Legnicka na Siedlcach, tzn. wszystko co sie z nia wiaze przed i po wojnie. Nastepny temat to Szkola Macierzy Polskiej w Gdansku.
Jestem Gdańszczaninem od urodzenia. Po krótkiej emigracji powróciłem i odnalazłem moje miasto na nowo. Zamieszkałem w dzielnicy, o której do tej pory mało wiedziałem i odkrywanie nowych informacji jeszcze potęguje głód nowych...
Wysłany: Sob Paź 27, 2012 12:52 pm witam wszystkich:)
Chciałam powitać wszystkich użytkowników.
O forum dowiedziałam się od pewnej Pani, spotkanej w pociągu na trasie Łódź - Gdańsk, która tak ciekawie opowiadała o historii naszego miasta, że postanowiłam dowiedzieć się o nim więcej. Jednym z podjętych przeze mnie kroków jest właśnie zarejestrowanie się na forum.
Teraz kilka słów o mnie: interesuję się filmem, lubię czytać dobrą literaturę i pisać opowiadania:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum