trochę od innej strony zabrałem się do forum ponieważ opublikowałem już pierwsze posty w innym dziale. Jednakże z czystej uprzejmości wypada się przedstawić.
A więc jeszcze raz witam wszystkich serdecznie. Jestem gdańszczaninem z drugiego pokolenia. Moja babcia dotarła tu z rodziną niedługo po zakończeniu działań wojennych około czerwca 1945 r.
Moją pasja jest historia szczególnie ta regionalna z okresu XX w. Ze względu na charakter naszego miasta, które zawsze mnie pasjonowało postanowiłem sobie zdobyć jak najszerszą wiedzę o tym miejscu. Mimo pochłaniania wielu książek o tematyce gdańskiej twierdzę, że mój zasób informacji jest nadal skromny i w dalszym ciągu odczuwam potrzebę zdobywania kolejnej wiedzy i wymiany poglądów a to miejsce jest wszak najlepszym sposobem na to.
Jestem szczególnie sentymentalnie nastawiony do pięknej dzielnicy, w której mieszkam czyli Dolnego Miasta. Ostało się na niej jeszcze sporo pamiątek z poprzedniego okresu. Mam nadzieję, że będę w stanie wzbogacić forum swoją pomocą.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Drobna korekta. Nie żebym miał coś do strony, od której zacząłeś, ale wiesz...D.W.
Ostatnio zmieniony przez Dostojny Wieśniak Pon Gru 29, 2008 12:27 am, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 4:56 pm dla formalności...
Witam wszystkich forumowiczów.
Mieszkam w Gdańsku i interesuje mnie historia najdawniejsza, oraz etnografia tych ziem, ale i inne ciekawostki historyczne są dla mnie ciekawe.
Mam nadzieję, że nie tylko dowiem się czegoś nowego, ale i będę mógł podzielić się własną wiedzą z innymi uczestnikami tego forum.
Witam wszystkich.
Cieszę się, że w końcu znalazłem się na forum.
Jestem początkujący na różnego rodzaju forach, więc napiszę krótko, że zbieram wszystko "co się rusza i...(no wiadomo)" na temat lotnictwa w Gdańsku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum