Witam wszystkich forumowiczów.
Urodziłem się w Gdańsku 37 lat temu i właśnie uświadomiłem sobie, że moja wiedza nt tego miasta jest znikoma. Postaram się to nadrobić.
Lata dzieciństwa to ulica Odrzańska na starym Chełmie i z tą dzielnicą utożsamiam się do tej pory choć od ponad dwudziestu lat pomieszkuję w innych częściach naszego wspaniałego niegdyś miasta.
Dlaczego "niegdyś" . Teraz też jest wspaniałe miasto.
_________________ Pości i pości.Nawet jak nie ma postu.
Przypadkiem trafiłem na stronę dawnygdansk.pl i na to forum. Tworzę sobie hobbystycznie stronę www.dawnymalbork.pl - to blisko Gdańska. Zapraszam do obejrzenia. I uwag.
PS. Nie jestem historykiem. Tak stworzyłem bo mi się chciało i tak wyszło
Pozdrawiam.
Jak będę mieszkał w Gda to będę tu zaglądał
hej , to chyba troszeczkę za skromnie na dzień dobry.
Tak czy inaczej serdecznie witamy, bo dawno nikt do nas oficjalnie ostatnio nie dołączał się w tym powitalnym temacie!
Zapraszamy też kolejne osoby aby do nas dołączały.
Haj Mateusz! Ja to Wolne Miasto jeszcze przezylem i mam paszport ojca wtedy wystawiony.
Skonczylem Conradinum, ktore bylo zalozone w 1801 w Jankowie (na poludniowym wschodzie od Gdanska).
Szkola jest od 1900 roku we Wrzeszczu na ul. Piramowicza, ale historie miasta opowie Ci wujek google.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum